изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:45 EEST
ПОЛША ИЗПРАВИ СЕЛЕСАО ДО СТЕНАТА    
СпортПолша постигна драматична победа с 3:2 (25:22, 22:25, 14:25, 25:18, 17:15) срещу Бразилия и изпрати Селесао в доста деликатна ситуация преди сблъсъка с Русия. За да съхранят шанс за продължаване към полуфиналите Златистите ще трябва задължително да победят Сборная във втория си мач от Група Н. Добрата новина за Бернардо Резенде и щаба му е, че диагоналът Уолъс де Соуса, който изкълчи глезен преди два дни в мача с Русия от втората фаза е вече готов за игра.

След разменените геймове и паузата Бразилия започна двубоя на високи обороти и набързо затвори третата част в своя полза. Златистите започнаха убедително и четвъртата част, но след десетата точка  Дружина Полша се вдигна на финален щурм с подкрепата на над 12 хиляди по трибуните в Атлас Арена и дръпна с две точки при 15:13, а след това и при 18:16. При 21:17 всичко бе ясно - предстоеше тайбрек. В решителната пета част Полша поведе със 7:2, но домакините трябваше да потреперят доста преди да избухнат в радост. Стигна се до равенство при 8:8 след червен картон за Миха Кубяк заради разправия през мрежата с Уолъс де Соуса. Последваха разигравания точка за точка, като Бразилия поведе с 13:12. След това Рикардо Лукарели прати сервиса си в аут за 14:13 в полза на Полша. Взривна атака на Сааткамп обаче донесе равенството. Влазли бе хванат на блок за 15:14 в полза на Селесао, но диагоналън на Полша отигра следващата с точка още следващата възможност за 15:15. Последната точка в мача пък дойде след атака през центъра на Карол Клос. Първо тя бе отсъдена в полза на Бразилия, но след видео повторение се видя, че има докосване на блокадата и залата избухна.
Мариуш Влазли изнесе изключителен мач като завърши с 31 точки.
 


Сходни връзки

ПОЛША ИЗПРАВИ СЕЛЕСАО ДО СТЕНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди