изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:01 EET
ТЕАТЪРЪТ НИ КАНИ НА ПРЕМИЕРА НА "ВРАЖАЛЕЦ"    
КултураПремиера на „Вражалец” от Ст. Л. Костов - спектакъл на Костадин Бандутов, ще се състои на 26 септември /петък/ от 19 часа в голямата зала на драматичен театър "Йордан Йовков". Участват актьорите Валери Марков, Красимир Демиров, Любов Николова, Георги Калчев, Радомир Андонов, Ема Георгиева, Пламен Маринов, Соня Георгиева,Валентин Андреев-Рафе, Владимир Трендафилов, Ралица Добрева и Атанас Марков.



Да прекрачиш прага на едно столетие и на още едно, да се слееш с душевността на своя народ и да тръгнеш на път към бъдещето, е възможно само когато си поискал, могъл и направил художествено неповторимото. Такава е творческата съдба на класика–комедиограф Ст. Л. Костов. Той е един от първомайсторите, оставили в ръцете на поколенията златен класически фонд, с който всеки съвременник оправдано се гордее. Белегът на безсмъртието за него е неспирния живот на комедиите му по нашите сцени. Какъв по-добър жребий от този? Драматургичните му произведения са белязани с откривателски дар. За това те звучат съвременно и провокират нравствено-етичните позиции на нашите съвременници.
С постановката на комедията „Вражалец”, която се реализира на сцената на драматичен театър "Йордан Йовков" Добрич, отново се захравна не само творческото въображение на творците, но и будната съвест на зрителите. В нашата страна настъпиха много промени, дойдоха нови времена, нови хора, нови взаимоотношения. Всичко това се разви пред очите ни. Живеехме с надеждата, че всичко, което се прави, е за по-хубаво, в името на хората и за тяхно добро. Уви! Засега, а не се знае и до кога, оставаме само с надеждата.
Реализирана за първи път през 1933 г. на русенска сцена, пиесата „Вражалец” разкрива нрави и характери, които сега през 2014 г. с иронична усмивка, с любов и много музика се показват на зрителя. Сега, 81 години по-късно, отново, със нови изразни средства, авторите искат да покажат, че и през тези изминали години в нас и около нас нищо не се е променило, за съжаление. Желанието да забогатееш, та макар и не по правилата, да фалшифицираш пари - и преди сто години и сега хората са еднакви, както в алчността си, така и в простотията си. На нас и на зрителите ни остава само да се посмеем, дано да е от сърце.

„Отново за мен е удоволствие да работя с артистите на Добричкия театър – споделя Костадин Бандутов. - С много талант и желание те пресъздават колоритните образи на Ст. Л. Костов. С много смях, с много музика, се надяваме, че спектакълът ще достави не само удоволствие на зрителя, но и ще го накара да се замисли.” НДТ


 


Сходни връзки

ТЕАТЪРЪТ НИ КАНИ НА ПРЕМИЕРА НА "ВРАЖАЛЕЦ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди