изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:56 EEST
СТАРТИРА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ПО ПРИЕМНА ГРИЖА    
ОбществоСтартира националната доброволческа кампания по приемна грижа „Всички имаме грижата”, съобщиха от Областния съвет на БЧК в Добрич. Откриването й в нашия град ще се състои утре от 10.30 часа пред МОЛ-а на площад „Свобода”.

В инициативата ще участват доброволци на Български младежки Червен кръст-Добрич, социални работници, общински отдел „Здравеопазване и социална политика”, дирекция „Социално подпомагане”, фондация „Лумос”, фондация „Ръка за помощ”, медии и партньори.
Това е четвъртата национална кампания „Всички имаме грижата”, съобщи БЧК. Тази година ще обхване 76 общини от 25 области в страната и в нея ще участват над 680 доброволци. Чрез инициативата БЧК подкрепя усилията на професионалистите да бъдат намерени подходящи семейства за деца, които поради различни причини не могат да живеят със собствените си родители. Кампанията се провежда благодарение на усилията на най-младите членове на червенокръстката организация – доброволците на Българския младежки Червен кръст.
БМЧК залага на модел за партньорство и родителство, при който доброволците, обучавани и подпомагани от професионалисти и приемни родители, се опитват да предадат посланията на добрата воля. Инициативата израства от дългогодишния опит на организацията в подкрепа на децата в нужда и от убеждението, че единствено разгръщането на мрежи от подходящи социални услуги в общността може да им предложи среда и грижи, близки до семейните.
Информационната кампания е по проект „Социална програма за предоставяне на услуги и подкрепа за деца и младежи, напускащи социалните институции”, реализиран с финансовата помощ на фондация „Велукс” и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Зона Европа. Сред партньорите, които подкрепят доброволците на БМЧК в това начинание, са 80 организации – доставчици на социални услуги за деца, сред които неправителствени организации, общински екипи по приемна грижа и дирекции за социално подпомагане. НДТ
 


Сходни връзки

СТАРТИРА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ПО ПРИЕМНА ГРИЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди