изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:55 EEST
ПРИКЛЮЧИ БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ НА СИНГЪЛ НА ТУРНИРА В ДОБРИЧ    
СпортПриключи българското участие на сингъл в международния турнир "Изида къп" с награден фонд $25,000, който се провежда през тази седмица в Добрич, след като по-рано вчера последните две наши представителки отпаднаха на осминафиналите.

Диа Евтимова не успя да се противопостави по абсолютно никакъв начин на шампионката от "Алиац къп" Андреа Миту (№165), която надигра третата ни ракета с категоричното 6-1 6-1 и по този начин увеличи серията си на 12 поредни победи. Петя Аршинкова, която попадна в основната схема чрез WC от организаторите, пък бе спряна от бившата №55 Алберта Брианти (№184) след 4-6 1-6.
Изабелла Шиникова е единствената българка, която все още има шансове за триумф в Добрич, след като заедно с унгарката Река-Лука Яни достигнаха до полуфиналите на двойки, надигравайки Лотнер/Нювирт с 6-3 7-6(4). Късно вчера двете се изправиха в спор за място на финала срещу четвъртите поставени в основната схема Хилда Меландер и Ребека Петерсон.
В същото време домакините изненадоха феновете на тениса, предлагайки вечерни мачове. Нощната сесия включва най-интересния двубой за деня, като още в първия кръг поставената под №1 Дина Пфизенмаер от Германия и Виктория Кан от Русия зарадваха публиката със зрелищен мач. Срещата се игра на централния корт при ново осветление, което отговаря на всички изисквания за провеждане на професионални срещи. В същото време късният двубой дава възможност на любителите на тениса, които през деня са на работа, да имат възможност да не пропускат интересните сблъсъци в турнира. Германката се наложи с 6-1 7-6 над Кан, която преди броени дни игра финал на "Алианц къп" в София.
Късно вчера на корта излезе екзекуторката на Ким Клайстърс на Ролан Гарос през 2011 г. и на Саманта Стосър от Уимбълдън 2012 – холандката Аранча Рус, която е поставена под №4 в турнира. На старта на схемата тя отстрани трудно Изабелла Шиникова с 6-7 6-3 6-4.
24-годишната Рус бе №1 в света при девойките. Тя има заработени близо 1 милион долара от турнири. В кариерата си има над 15 титли от календара на ITF. През 2007 г.  игра полуфинал на Ориндж Боул. Година по-късно прави много силна година при девойките – триумфира на Аустралън оупън, играе финал при двойките и полуфинал на сингъл на Ролан Гарос и достига до полуфиналите на US Open. Преди две години холандката бе на прага на ТОП 60 в света при жените, а снощи имаше за съперничка бразилката Беатриз Хаддад Мая.


 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ НА СИНГЪЛ НА ТУРНИРА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди