изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:55 EET
Овчаров осъди Яне Янев за клевета    
Спорт Софийският районен съд е признал за виновен лидера на РЗС Яне Янев, че е наклеветил Румен Овчаров заради изказването му от април миналата година в предаването "Лице в лице" на Би Ти Ви, чеОвчаров е "част от организирана престъпна група, която е една от най-зловещите енергийни мафиотски мрежи на прехода", научи "Дневник".

Заради чистото му съдебно минало Янев е осъден да плати глоба от 1500 лв., като съдът е уважил и гражданския иск на Овчаров за 10 хил. лв. Лидерът на РЗС ще трябва да покрие и разноските по процеса.
Решението не е окончателно.
След тв участието на Янев, Овчаров определи твърденията му като "дрънканици", а самия него сравни с фюрер, който произнася присъди на партийни форуми, раздава правосъдие чрез медиите и "вдига пръст" на прокуратурата. Както и с Пинокио, чийто нос расте с всяка нова лъжа, която произнася. Овчаров обобщи ситуацията с цитат на руския писател хуморист Михаил Зошченко: "Когато те лаят помияри, не е необходимо да заставаш на четири крака."
В предходния парламент темата за енергетиката беше любима на Яне Янев. Той оглавяваше комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта и неколкократно обявяваше, че ще представи документи за корупция в енергийния сектор. Това на практика не се случи. Но в края на мандата на Народното събрание и в разгара на тогавашните протести, Янев внесе сигнал срещу трима прокурори, които по думите му са нарушили законовите процедури, като прекратили образувано досъдебно производство за нарушения в енергетиката. От тези сигнали също последици нямаше.
 


Сходни връзки

Овчаров осъди Яне Янев за клевета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди