изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:21 EEST
ЕВГЕНИЯ РОДИНА СПЕЧЕЛИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР ПО ТЕНИС В ДОБРИЧ    
СпортРускинята Евгения Родина спечели шестото издание на международния турнир по тенис за жени "Изида къп" в Добрич. На финала на надпреварата с награден фонд 25 000 долара тя победи румънката Андреа Миту, която триумфира в 5 последователни турнира от календара на ITF със същия ранг.

Родина обърна съперничката си, след като отстъпи с 3-6 в първия сет. Във втората част рускинята поведе с 5-1 гейма, румънката намери сили да изравни до 5-5, но рускинята изравни сетовете, след като взе последните два гейма в тази част. В третия решителен сет третата поставена в схемата Миту изпитваше сериозни проблеми със сервиза си, като това донесе титла за рускинята от престижния турнир в Добрич. Тя спечели с 3-6 7-5 6-3 и си тръгна с 50 точки за световнтата ранглиста. Двете финалистки бяха изпратени с аплодисментите на десетките фенове на тениса в областния град, които станаха свидетели на мачове от много високо ниво в тазгодишното издание на надпреварата.
При двойките триумфираха румънките Андреа Миту и Ирина Мария Бара На финала тенисистките от Северната ни съседка надделяха със 7-5 7-6 (5) над Изабелла Шиникова (България)/Река-Лука Яни (Унгария). С достигането си до тази фаза на турнира Шиникова стана най-успешно представила се българка в тазгодишното издание на "Изида къп".
«Аз обичам да играя в Добрич. Това е един от любимите ми градове в България, защото организацията на турнира е на много високо ниво. Обстановката е уникална. Хората идват и подкрепят българките, а това е нещо много важно за тениса в България», заяви Изабелла Шиникова след финала на двойки.

Българката добави: «Тази година в турнира се включиха още по-добри състезателки и това го направи много силен. Жребият в сингъла ми отреди да играя с четвърта поставена Аранча Ръс. Опитах се да се преборя, но малко не ми достигна. Това лято отново играх с нея и пак се получи оспорван мач. Тя все пак е била в ТОП 60 и има голям опит. На двойки също се раздадох, но ни липсваше малко късмет. Сега ми предстoят международни турнири във Варна и Албена. За следващата година ще се старая да напредна в ранглистата, да се представя по-добре на турнирите и скоро да стигна до квалификации на турнирите от Големия шлем».
 


Сходни връзки

ЕВГЕНИЯ РОДИНА СПЕЧЕЛИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР ПО ТЕНИС В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.95 секунди