изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:04 EEST
СЪМНЕНИЯ, ЧЕ НАМЕРЕНИЯТ КРАЙ КАВАРНА ТРУП, Е НА ИЗЧЕЗНАЛИЯ ПОЛЯК МАКС    
НовиниИма съмнения, че изплувалият край местността Зеленка, край Каварна, силно разложен труп на мъж е на изчезналия 26-годишен поляк Максимилиан Марек. Той е в неизвестност, заедно с 23-годишната си сънародничка Йоана Станик, от нощта на 6 септември.

Както НДТ вече съобщи, аутопсията е установила, че причината за смъртта на мъжа, който е на възраст 25-30 години, е удавяне. Няма следи от насилие. Съдебните медици обясниха, че, според тях е престоял във водата 2-3 седмици. Поради това се наложи идентификацията да се извърши въз основа на ДНК анализ, като за сравнение се вземат проби от близките на мъжа. 

Припомняме, че трупът бе с оранжева гривна за ол инклузив на ръката, което насочи разследващите да търсят сред изчезналите туристи.

С оранжева гривна на ръката е и трупът на млада жена, който е изплувал в морето край Царево на 17 септември, съобщи БЛИЦ.

Тя е на видима възраст около 25 години, като засега не е установена самоличността й. Възрастта обаче води до предположения, че това, вероятно, е полякинята Йоана Станик.

Фактът, че и двата трупа - изплували край Царево и Зеленка, са с оранжеви гривни, още веднъж навежда на мисълта, че става въпрос за двамата поляци.

БЛИЦ съобщава, че е снет зъбен статус от трупа на мъжа и по него ще стане възможно разпознаването още преди изготвянето на ДНК експертизата.

26-годишният Макс и 23-годишната Йоана са в неизвестност от нощта на 6 септември. Те пристигат в България с група от 25 души същия ден. Настаняват се в хотел „Златен рог” на Златни пясъци и още същата вечер отиват на дискотека.

Според очевидци от групата, те тръгнали към плажа, за да посрещнат изгрева на слънцето. Според други студентите отишли на нощно къпане, което е завършило с фатален край.

Младежите са обявени за международно издирване по шенгенското споразумение. С разследването на случая се е заел и полският частен детектив Кшищоф Рутковски. НДТ

 


Сходни връзки

СЪМНЕНИЯ, ЧЕ НАМЕРЕНИЯТ КРАЙ КАВАРНА ТРУП, Е НА ИЗЧЕЗНАЛИЯ ПОЛЯК МАКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди