изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:15 EET
ОТЛИЧИХА АНСАМБЪЛ „ДОБРОТИЦА“ С КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ    
Култура Най-голямата награда на Съюза на музикалните и танцови дейци в България – кристално огърлие, получи професионалният танцов ансамбъл „Добротица“ в главен художествен ръководител Александър Александров. Това стана на концерт „65 години с танците на народа“, който се проведе в събота. Кристалното огърлие е награда, учредена преди година.

Тя се присъжда за изключителни успехи за целия творчески път на културни институции и дейци на културата. Отличието бе връчено от Любчо Василев – зам.-председател на съюза. „Колко поколения, колко характери, колко съдби и всички обединени от една велика идея – танците на народа“ – каза в приветствието си Василев. От името на съюза той изрази задоволство от работата и успехите на ансамбъл „Добротица“, който, по думите му „през тези години играеше изключителна роля в националната култура на България“. От името на Съюза на музикалните и танцови дейци в България Любчо Василев връчи Златни лири на хореографите Николай Сарандев и Юрий Митев.

„Едва ли в България има друг фолклорен ансамбъл, който извайва по такъв неоспорим начин добруджанската душевност в танц и ни кара да се чувстваме горди с най-голямото ни богатство – фолклора – каза в приветствието си кметът на Добрич Детелина Николова. - Ансамбъл „Добротица“ е онзи добруджански извор, който ни изпълва със здраве, красота, изобилие и усещане за вечност… Бъдете здрави, все така огнено магнетични и въздействащи. Защото ние – добричлии, ние – добруджанци, се гордеем с вас“. Николова връчи на ансамбъл „Добротица“ диплом за принос в духовната съкровищница на Добруджа. От името на кмета над 100 бивши и настоящи танцьори получиха грамоти.

„Животът ми е свързан с този ансамбъл, сцената е моят живот. Всички поколения, с които съм работил, са моят живот. Вие всички сте като мои деца – каза Александър Александров. – Българският танц е голяма, неповторима магия“. Главният художествен ръководител на „Добротица“ благодари на кмета Детелина Николова и на общински младежки център „Захари Стоянов“ за подкрепата.

След официалната част присъстващите станаха свидетели на един невероятен концерт, в който участваха ансамбъл „Добротица“, детска танцова студия „Добрич“ и сдружение „Пъстър хоровод“. Организатори бяха община Добрич,общински младежки център „Захари Стоянов“ и сдружение „Пъстър хоровод“. НДТ

 


Сходни връзки

ОТЛИЧИХА АНСАМБЪЛ „ДОБРОТИЦА“ С КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди