изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:30 EEST
Закрива се Институтът за специална техника при МВР    
НовиниПравителството прие решение за закриване на Института за специална техника (ИСТ) при МВР. Причина за това са промените в Закона за специалните разузнавателни средства, направени с новия Закон за МВР. С тях дейността на Института по създаване на специфични технически средства и системи, проектиране на удостоверителни знаци, защитени документи, щемпели и печати премина към Държавната агенция „Технически операции”.

Звената на ИСТ, които осъществяват експертно-криминалистична дейност, при вече извършената оптимизация на дейността на МВР структурно и функционално са преминали към Научноизследователския институт по криминалистика и криминология при МВР.
На днешното заседание на кабинета беше направена и промяна по отношение на второстепенните разпоредители с бюджет към министъра на вътрешните работи. С оглед материално-техническото обезпечаване на дирекция „Специална куриерска служба” нейният директор е определен за второстепенен разпоредител.
Дирекцията е специализирана структура на МВР за приемане, съхранение, пренасяне и доставяне на кореспонденция и материали, съдържащи класифицирана информация, на органите на държавната власт и местното самоуправление.
 


Сходни връзки

Закрива се Институтът за специална техника при МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди