изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-02-22 @ 12:04 EET
Българските студенти ще могат да се обучават в един от най-престижните институти в Европа    
НовиниПравителството прие решение, с което предлага на Народното събрание да ратифицира Конвенцията за основаване на Европейския университетски институт. Институтът предлага едногодишна магистърска програма в областта на правните науки, докторски програми и научни изследвания по история и цивилизация, икономически, юридически, политически и правни науки.

С присъединяването към Конвенцията всяка страна поема отговорността да признава дипломите, издадени от Европейския университетски институт. Това ще даде възможност на младите хора от България да се обучават и да провеждат научноизследователска работа в един от най-престижните институти в Европа в областта на обществените и хуманитарните науки.
Финансовите задължения на страните членки представляват годишни вноски по бюджета на Европейския университетски институт, които покриват разходите за стипендии и за участие в научни програми. За България са определени до 12 стипендии годишно. Разходите по присъединяването на България към Конвенцията ще са за сметка на бюджета на Министерството на образованието и науката.
Европейският университетски институт е създаден през 1972 г. на базата на междуправителствено споразумение, подписано във Флоренция от четири държави-членки на Европейския съюз: Италия, Франция, Люксембург и Холандия. Страни по Конвенцията вече са 21 държави от Европейския съюз.
 


Сходни връзки

Българските студенти ще могат да се обучават в един от най-престижните институти в Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди