изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:39 EEST
БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ 3 ОТ ДИСЦИПЛИНИТЕ НА "БАЛКАНЕЙШЪН"    
СпортАтлетът от Балчик Айхан Апти завърши четвърти в дисциплината си

България спечели 3 първи и едно второ място в отделните дисциплини на Балканското отборно първенство по лека атлетика, което се проведе в словенската столица Любляна. С това родните национали заеха шесто място в комбинираното класиране на дебютното издание на "Балканейшън" с актив от 67 точки, докато победител стана националният отбор на Словения. Домакините събраха 102 точки, изпреварвайки Хърватия и Турция.

Участие в това състезание взе и балчишкият атлет Айхан Апти, който се нареди четвърти в дисциплината хвърляне на чук. Това беше последното от международните състезания за сезона, но подготовката на възпитаниците на Андриан Андреев продължават усилено за предстоящите турнири в България. На 26 септември в Добрич ще се проведе турнир "Лекоатлетите на Добруджа", където част от състезателите на Балчик ще мерят сили в тласкането на гюле, но този път ще имат и представител и на 1000 м. Почти целият отбор ще се включи в мемориала «Огнян Илиев» във Варна на 1 ноември.

В Балканейшъна Тихомир Иванов даде тон на българските успехи с първата победа на първенството, след като спечели скока на височина при мъжете. Българинът стартира с успешен опит на 209 сантиметра, а в последните два на дисциплината успя да преодолее последователно 215 и 220 сантиметра. Той победи с цели 5 сантиметра най-добрия опит на словенеца Рожле Прежели, който успя да скочи на 215 сантиметра след два провала на височината. Трети остана хърватинът Ален Мелон, който преодоля летвата на 212 сантиметра. Андриана Бънова заслужи втората победа за българите на Балканското отборно първенство, след като във втория си опит на трасето за троен скок покри дистанция от 13.63 метра при лек попътен вятър. Втора, с 15 сантиметра по-лош опит, остана словенката Снежана Вукмирович, а на трето място се класира хърватката Паола Борович. Националната шампионка Инна Ефртимова се справи безпроблемно с конкуренцията в спринта на 100 метра при жените и спечели третата победа за България на "Балканейшън". Тя финишира с време 11.83 секунди, изпреварвайки с една десета словенката Мая Михалинец. Румънката Камелия Гъл остана на третото място при почти секунда изоставане от лидерките. Участничката в българската щафета при жените Мария Данкова остана на второ място в индивидуалното бягане на 400 метра. Тя даде време 56.66 секунди, като лошото време за реакция я остави на 1.72 секунди от победителката в дисциплината Сандра Белгиян от Румъния. Бояна Каличанин от Сърбия финишира трета.

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ 3 ОТ ДИСЦИПЛИНИТЕ НА "БАЛКАНЕЙШЪН" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди