изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:43 EEST
ПРОДЪЛЖАВА СЪДЕБНАТА САГА ЗА СТРОЕЖА НА БРАТЯ ПАВЛОВИ В ЯЙЛАТА    
Ред и сигурност

За днес във Върховния административен съд предстои да се гледа административно дело, заведено въз основа на молбата на Иван и Илко Павлови, с която се иска отмяна  на влязло в сила на 27 декември 2013 г. решение на Добричкия административен съд. Делото е образувано в началото на юни.



В молбата за отмяна се посочва, че Добричкият административен съд е отхвърлил жалбата на братята Иван и Илко Павлови срещу заповедта на началника на РДНСК – Североизточен район и е прогласил за нищожно разрешението за строеж, издадено от главния архитект на Каварна за „Основен ремонт и реконструкция за възстановяване на рибарска хижа с навес“ в землището на село Камен бряг. Тъй като решението на ДАС е окончателно и не подлежи на обжалване, братята Иван и Илко Павлови са прибегнали до възможността да поискат отмяна на това решение. Мотивират се, че има основания за отмяната му, тъй като при вземането на решението не са били взети предвид определени факти. Единият от тях е, че въпросният имот е бил продаден през 1996 г. - една година преди съставянето на първия акт за държавна собственост на археологическия резерват Яйлата.  Рибарската хижа била строеж, който е съществувал към момента на обявяването на Яйлата за археологически резерват, но тя не е обект, свързан с историческото наследство, тъй като е строена от бившето АПК.  Братята твърдят, че няма акт, който да установява принадлежността на хижата към археологическото наследство.

С решението си от 27 декември 2013 г. Добричкият административен съд отхвърли оспорването на Иван и Илко Павлови срещу заповедта на началника на РДНСК – Североизточен район, с която на основание протест на прокурор в Окръжна прокуратура Добрич е прогласено за нищожно разрешение за строеж № 122/11.11.2011г., издадено от главния архитект на община Каварна за: “Основен ремонт и реконструкция за възстановяване на рибарска хижа с навес” . В решението на съда се посочва, че делото е било образувано заради оспорваната заповед от двамата, които отново твърдяха, че заповед на началника на РДНСК е неправилна и незаконосъобразна и че въпросния имот не попада в археологически резерват "Яйлата". От съда се посочиха, че направената експертиза по безспорен начин доказва, че имотът е в границите на архитектурен резерват "Яйлата". Наред с това имотът е и част от защитена зона за опазване на дивите птици "Калиакра" с код BG 0002051 и в защитена зона за опазване на природните местообитания и дивата флора и фауна "Комплекс Калиакра" с код BG 0000573.

Припомняме, че братя Павлови на два пъти правиха опит да вдигнат имот върху терена, но и двата пъти защитници на природата алармираха своевременно. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВА СЪДЕБНАТА САГА ЗА СТРОЕЖА НА БРАТЯ ПАВЛОВИ В ЯЙЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди