изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:53 EET
М. МИКОВ: ЗЕМЕДЕЛИЕТО МОЖЕ ДА ДОНЕСЕ РАБОТНИ МЕСТА    
Политика Лидерът на БСП бе в Добрич и се срещна с добруджанци

Вчера председателят на БСП Михаил Миков бе сред гостите в града. Той заедно с водачът на листата на коалиция БСП - Лява България, както и останалите кандидати за народни представители се разходиха и се срещнаха с добруджанци. Миков сърдечно поздравяваше жителите за празника и изслушваше проблемите на добруджанци. Пред медиите Миков заяви, че трябва да се помисли как България да не изнася само непреработени земеделски продукти, а да има повече преработващи предприятия и добавена стойност от това, което ражда българската земя, защото освен печалба, това са и работни места. "Такъв тип политика БСП - Лява България ще подпомага, ще поощрява, включително и през следващия програмен период - до 2020 г.".



Председателят на социалистите заяви, че е оптимист и заяви увереност, че коалицията ще получи едно много солидно силно представителство. "Представителство без участието, на което България не може да продължава напред. Никой не може сега да каже колко депутати ще има в следващия парламент - нито ГЕРБ, нито ДПС, нито никой. Ще имаме представителство, пак казвам, без което да е невъзможно управлението на страната" - каза Миков.

БСП Лява България - №22 в бюлетината Председателят на БСП коментира и повишението на цените на тока: "Очевидно е, че ДКЕВР след промените в състава й, започва да обслужва интереси на онези играчи - ЕРП-тата, които малко бяха откъснати от гърба на българския гражданин през последната година. Очевидно, че почват пак да се връщат. И това не може да не изведе хората по улиците на България и ние сме солидарни с тях. Не е въпрос за падане и качване на правителството, въпросът е, че гражданите не могат да понесат такъв тип увеличение и винаги те да поемат всички тежести, независимо дали са в бюджета, дали са в НЕК. Това трябва да става разумно балансирано и с оглед на по-справедливо разпределяне на тези тежести".
Водачът на листата на коалицията проф. Светла Бъчварова сподели, че срещите й в региона протичат при пълни зали. "Въпросите са от различно естество, но най-сериозният ангажимент, който ние имаме и е поставян е въпросът за доходите и тяхното повишаване. Това в нашата предизборна платформа е водещото, и разбира се, не остават назад и темите като земеделие. Тук считаме, че трябва да се води една разумна политика, свързана с преработка и преработвателна индустрия, която да създава по-високи доходи и повече работни места" - заяви проф. Бъчварова. В отговор на въпрос лидерът на БСП сподели, че е притеснен от сигналите, които постоянно постъпват за купуване на гласове. "Това е една болест на българската демокрация, която ще трябва да има дълго лечение, но очевидно не всички политически партии, а в момента и служебният кабинет не правят всичко, за да лекуват демокрацията. Знаете, че не от сега българската демокрация е болна. Недоверието в институциите е голямо, недоверието в политическия живот и политическите партии е голямо и тук не трябват обещания и приказки срещу купуването на гласове, а трябват действия и разбирателства между всички политически партии. Иначе доверието в демокрацията трудно ще се върне. Институциите и всяка власт ще бъде нестабилна" - заяви още М. Миков.
Платена публикация
 


Сходни връзки

М. МИКОВ: ЗЕМЕДЕЛИЕТО МОЖЕ ДА ДОНЕСЕ РАБОТНИ МЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди