изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:19 EEST
ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТ ОБНОВЕНИЯТ ГРАДСКИЯ ПАРК "СВ. ГЕОРГИ" В ДОБРИЧ    
Новини

Ремонтираната част на градския парк в Добрич бе официално открита в събота с концерт на Духовия оркестър, а след като лентата бе прерязана и плиснато менче с вода кметът Детелина Николова се хвана на хорото, заедно с присъстващи на церемонията.


PN 212-14   PN 211-14    Обновеният градски парк




PN 213-14Обновеният градски парк Обновеният градски парк Обновеният градски парк

В словото си при откриването Д. Николова припомни, че изграждането на парка, който е един от най-старите у нас, е започнало още в далечната 1867 година, когато Белидието или Градският общински съвет отпуска 1780 гроша за закупуване на дървета. Тогава върху 15 декара се изгражда втората най-стара градина в България. Свидетелстват за това шестте ясена, които са в началото на парка, които са обявени за защитени. Следват години на обновяване, разширение и поддържане, сега паркът е на над 140 години.

Кметът посочи, че Община Добрич успя през последната година със свои и европейски средства да модернизира 226 декара от парка. Осъществените ремонтните работи са на стойност 4 765 109 лв. С тях са обновени трите части на езерото и пространствата около тях. Изградени са нови функционални зони като скейтпарк, рок сцена, птиче езеро с острови и наблюдателници, ледено езеро, полуостров с пейки, нови площадчета и др. Възстановени са места от парка, като алеята на влюбените, серпентината с многостъпалната водна каскада, островчето със сводестия мост, както и всички останали мостчета в парка. Ремонтиран е и мемориалният комплекс „Хан Аспарух”, където е поставено ново художествено осветление. По проекта са подменени близо 97 дка тревни площи, засадени са близо 360 декоративни иглолистни и широколистни дървета и храсти над 2000 рози, съобщи още кметът Детелина Николова. И подчерта, че паркът е сърцето на Добрич. В заключение тя отправи апел към добричлии да бъдат добри стопани на парка.

НДТ

 


Сходни връзки

ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТ ОБНОВЕНИЯТ ГРАДСКИЯ ПАРК "СВ. ГЕОРГИ" В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди