изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:00 EET
КАЛОЛЕЧЕНИЕТО – ХИТ СРЕД РУСНАЦИ, НЕМЦИ И БЕЛГИЙЦИ В АЛБЕНА    
ТуризъмИ през изминалото лято перлата на българското Черноморие – Албена, бе привлекателно място за български и чуждестранни туристи не само с прекрасната си плажна ивица, модерни хотели и безброй атракции както за деца, така и за възрастни. Курортът бе притегателен и с възможностите, които предоставя Балнеолечебният център на „Медика Албена” – независимо дали става въпрос за лечебни пакети или програми за отслабване, за релаксация, красота за тялото и лицето.



Калолечението и тази година бе най-предпочитано сред палитрата от процедури, които предлага Балнеологията. То бе хит сред руските, немските и белгийски туристи, сподели за НДТ прокуристът Валентина Николова. Старши рехалибитаторът Елена Смокова разказа, че калта, с която работят, се получава от Варнеското лиманно езеро. Процедурите могат да бъдат както частични, така и на цялото тяло. Калолечението е особено подходящо при заболявания на опорно-двигателния апарат, при кожни болести.  Съчетанието на калта със слънце помага много за псориазиси, при гинекологични заболявания. Има и хубав козметичен ефект върху кожата за това и калните маски са особено предпочитани от туристите.

Доста нови и атрактивни неща предложи Балнеологията на своите туристи през миналото и предходното лято. Едно от тях е кислородната капсула, в която има програми за детоксикация на организма, за релакс, при безсъние, за отслабване. Едновременно с това в капсулата можеш да получиш и обогатен кислород. Сред новите възможности, от които имаха възможността да се възползват туристите през отминалото лято, бе апаратът за  кавитация, с който се прави радиочестотен лифтинг против целулит. Втора година пък туристите се радваха на възможностите, които дава новият апарат гуна. С него се вкарва колаген в ставите и той подпомага подвижността и изхранването на хрущяла, обясни Елена Смокова. По същия начин се прави и козметична процедура за вкарване на колаген – за изглаждане на бръчките. Балнеологията разполага и с добри магнити, интерферентни токови, микровълнови терапии, бодиформери.

Освен калолечение много предпочитани от туристите това лято бяха масажите и индивидуалната гимнастика, сподели старши рехабилитаторът. По думите й, прави впечатление, че руснаците, в сравнение с другите нации, много се лекуват и профилактират децата си. „Купуват много детски програми, за да повишат защитните им сили – разказа Смокова. - Правят масажи, гимнастики, чайове, инхалации. Търсени бяха и индивидуални гимнастики по предписание на лекар, обикновено дихателни, при бронхиални заболявания и при чести възпаления на горните дихателни пътища. Често търсени сред летовниците – най-вече от жените, бяха и гимнастиките за оформяне на фигурата”. Любима през лятото бе и подводната гимнастика. Децата много я обичат, защото има емоционален момент и е по-лесна, обясни старши рехабилитаторът.    

Също много търсени от руските, немските и белгийските туристи през сезона бяха лечебните чайове. В кабинета по фитотерапия се приготвят 25 вида - при 25 вида заболявания. Те се правят по лекарско предписание само от билки, които растат в България по комбинация на наши фитотерапевти. Харесват ги, дори си купуват за вкъщи, сподели Смокова. НДТ

 


Сходни връзки

КАЛОЛЕЧЕНИЕТО – ХИТ СРЕД РУСНАЦИ, НЕМЦИ И БЕЛГИЙЦИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди