изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:36 EEST
ОУ "Й. ЙОВКОВ" В КАВАРНА ОБЯВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС    
ЕкологияЗа трети път ОУ "Йордан Йовков" обявява национален конкурс на тема "Морето - един различен свят". Проявата е по повод  31 октомври - Международен ден на Черно море и е по проект, спечелен от училището пред Местната инициативна рибарска група. Целта на конкурса е да провокира творческите търсения на децата и младите хора и да се насочи вниманието им към екологичните особености, проблемите, биоразнообразието, преданията и легендите, към красотата на Черно море, както и да възпита активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето и да съдейства за формиране на ново гражданско съзнание и чувство за отговорност за опазване на околната среда.

Право на участие в конкурса има ученици от цялата страна от 5-и до 12-и клас от училищата и извънучилищните звена, като участието е индивидуално. Класирането ще става поотделно в две възрастови групи – V-VIII клас и IX–XII клас.
В първата възрастова група по темата могат да се представят разказ и рисунка, като разказът да не е с обем повече от 3 страници. Всеки участник може да представи до 5 разказа. Рисунките трябва да са с размер 35/50, като авторите имат право да избират сами техниката. Във втората възрастова група участниците ще трябва да напишат есе, което да е между 1000 и 2500 знака, или да представят компютърна презентация с обем между 10 и 30 слайда.
Творбите за участие в конкурса се приемат до 20 октомври на адреса на училището в Каварна, или на е-mail greenworld_2014@abv.bg (без рисунките). Всеки може да получи повече информация на тел. 0570/8-23-83. Жури ще определи победителите, като връчването на наградите ще се проведе на 31 октомври. НДТ
 


Сходни връзки

ОУ "Й. ЙОВКОВ" В КАВАРНА ОБЯВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди