изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:02 EEST
Масово ритуално обрязване в Омуртаг    
ОбществоНа градския стадион в Омуртаг вчера се проведе масов сюнет /ритуално обрязване/ на момченца от мюсюлмански произход. Религиозно - медицинският ритуал се организира и проведе под патронажа на кмета на турския град Бурса Реджеб Алтепе със съдействието на кмета на Община Омуртаг Неждет Шабан и Областното ръководство на ДПС - Търговище.



Процедурата по обрязването беше напълно безплатна, като целта е по този начин бъдат подпомогнати мюсюлманските семейства, които не могат да си позволят да извършат обичая. Събитието започна в следобедните часове вчера след, като градоначалникът на Омуртаг посрещна кмета на град Бурса и съпровождащата го бизнес делегация.
В приветственото си слово Неждет Шабан благодари на турският си колега за подкрепата и съдействието, което получава омуртагският регион в резултат на ползотворното сътрудничество между двете общини. Кметът сподели, че имат и още идеи за съвместна работа в бъдеще.
Тържествената церемония беше уважена с личното присъствие на генералния консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акйол. Сред официалните гости бяха областният лидер на ДПС-Търговище Хамди Илиязов, председателят на Общинския съвет на ДПС - Омуртаг Хасан Хасанов, кандидатите за народни представители за предстоящите Парламентарни избори от листата на ДПС-Търговище Халиме Адемова, Емел Расимова и Семиха Гюлбахарова. Присъстваха още районният мюфтия на Търговище Енвер Яхов, Орхан ходжа, както и много други гости от региона и Република Турция, съобщи Дарик.
 


Сходни връзки

Масово ритуално обрязване в Омуртаг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди