изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:34 EEST
КРУШАРИ ЩЕ РЕМОНТИРА ПЪТ ПО ПРОЕКТ ЗА 5 МЛН. ЛВ.    
НовиниБлизо 10-километрова отсечка от общинската пътна мрежа в Крушари - от края на регулацията на регулацията на Коритен до пътя Дяково - Добрин - Росица, който е държавен, ще бъде изцяло преасфалтиран. Това съобщи за НДТ кметът на община Крушари Добри Стефанов.

"Спечелихме проект по оперативна програма "Развитие на селските райони" на стойност 5 млн. лева. В момента сме на етап приключване на обществените поръчки за избор на изпълнител, като се надяваме до края на годината пътят да бъде реновиран" - каза Стефанов.
Той сподели, че на новия граничен пункт между селата Северняк и Добрин на румънска територия, ще има общо 12 работни места - 6 граничари и 6 митничари, но се очаква изграденият напълно пункт да започне да функционира в края на тази или началото на следващата година, защото към момента няма предвидени средства за екипа.
Стефанов заяви още, че крепостта Залдапа се намира на не повече от 15-20 км от новия граничен пункт и изрази надежда, с отварянето на границата и напредване на работата на археолозите по крепостта, общината да стане част от туристическите маршрути не само на страната, а и в света. НДТ


 


Сходни връзки

КРУШАРИ ЩЕ РЕМОНТИРА ПЪТ ПО ПРОЕКТ ЗА 5 МЛН. ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди