изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:55 EEST
Вижте историята на Иван и Венера, които загинаха в Горни Лом    
ОбществоСемейство от село Средогрив намери смъртта си във фабриката за взривове в Горни Лом. Във фаталния ден Иван, Венера и 51-годишната им съселянка Милка заминали на работа. Тримата били във втората смяна в цеха, където се утилизират гръцките мини. Още преди да започнат работа, животът им свършил. Мощният взрив е заличил всичко. Два огромни кратера зеят на мястото на сградите.

Иван и Венера са сред жертвите. Двамата от години работят в завода. Имат двама синове – 5-годишният Иван и 25-годишният Павел.

„Работливи, добри хора. Трагедията е голяма. Загубихме трима души от селото”, през сълзи разказва кметът на Средогрив Красимир Кирилов.

Преди години Венера и Иван работили в Кипър, съобщава "Конкурент". За малкия Иванчо се грижил брат му Павел. След като се прибрали от гурбет двамата съпрузи започнали работа във „взривната”, както всички хора наричат завода в Горни Лом. Заедно с тях работел и Павел. Тримата били в една смяна. Преди време Павел напуснал. Решил да си пробва късмета в Гърция, но стоял там само месец и се прибрал.

Двете момчета отново остават сами, но този път завинаги.

На абитуриентския си бал без мама ще бъде и дъщерята на 51-годишната Милка. Жената живеела във Видин. Съпругът й е автобусен шофьор. Преди време се прибрала в Средогрив, за да се грижи за тежко болната си майка. Намерила си работа във фабриката в Горни Лом.

„Тя винаги работеше втора смяна, за да може да се грижи за майка си. Голяма трагедия. Мъжът и детето й отидоха там. Дано е успяла да се спаси”, мълвят близки на Милка.

„От беднотия рискуват живота си. Кой ще тръгне да пипа такива неща, ако не се мъчи да оцелява. Намериха смъртта си, защото се опитваха да живеят”, смятат хората.

Цялото село сякаш е замряло. Човек не се мярка по улицата.

Замрял е малкият миньорски град Чипровци.

Трима мъже от градчето снощи отишли на работа в Горни Лом и не се прибрали.

На площада хората чакат да чуят добра вест, но всичко, което идва от фабриката е ужасно. Красимир, Пламен и Петко няма да се приберат повече у дома.

Преди време много хора от Чипровци си изкарвали прехраната във взивната фабрика в Горни Лом. Сега според местните само тримата мъже са останали там на работа.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Вижте историята на Иван и Венера, които загинаха в Горни Лом | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди