изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:04 EEST
Един е загинал, а 11 са задържани при побой между роми в Ихтиман    
НовиниИхтиман. Задържани са 11 души от две ромски фамилии в Ихтиман, съобщиха от ОД МВР София. На 6 октомври около 14.00 часа в Районно управление „Полиция” – Ихтиман е постъпил сигнал за сбиване между около 15 души в близост до шивашки цех край Ихтиман. Пристигналите полицейски служители установили на място само пострадалите, които веднага били транспортирани в болнично заведение: двама в тежко състояние, с опасност за живота, а останалите участници в инцидента - с леки наранявания.

Малко по-късно е получена информация за зараждащ се в ромската махала конфликт между двете враждуващи фамилии. Незабавно на място са изпратени служители от ОД МВР - София и допълнителни полицейски сили от съседни районни управления. Бързата намеса на служителите на реда е предотвратила разрастването на конфликта, ситуацията е била овладяна и не е допусната ескалация на напрежението. Впоследствие е получена информация, че единият от пострадалите, на 27 години, е починал от нараняванията си. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия са установени лицата, съпричастни към сбиването и са задържани единадесет души и от двете фамилии. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под надзора на Софийска окръжна прокуратура.
 


Сходни връзки

Един е загинал, а 11 са задържани при побой между роми в Ихтиман | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди