изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:22 EEST
ОЩЕ ФУТБОЛНИ НОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ    
СпортОЩЕ ФУТБОЛНИ НОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ


БАРСА СЕ НАЛОЖИ С 2:0 И ПОСТАВИ РЕКОРД

Отборът на Барселона продължи силното си представяне в Примера след успех с 2:0 като гост на неудобния Райо Валекано в среща от седмия кръг, играна пред 14 071 зрители на "Вайекас". Лионел Меси и Неймар отбелязаха в рамките на една минута - в 35-ата и 36-ата. "Лос кулес" реагираха след загубата от Пари Сен Жермен през седмицата, а Клаудио Браво остана непоразен в седми пореден шампионатен мач, което вече е абсолютен рекорд в историята на елитния испански футбол.

"Пчеличките" стъпиха по-здраво на терена в търсене на териториално надмощие. В началото на срещата момчетата на Пако Хемес спечелиха повечето единоборства и сериозно притискаха каталунците. "Синьо-червените" пък се опитваха да се възползват от свободните пространства в полето на съперника. В петата минута беше отсъдена много спорна засада на Неймар. В деветата Алберто Буено шутира отсечено по земя от дъгата, но вратарят Клаудио Браво показа класа. В 14-ата минута Неймар изведе Лео сам срещу вратаря, но тупкащата топка позволи на Тоньо да скъси ъгъла и да избие. В 21-ата минута Клаудио Браво официално би рекорда за "сухи" минути в цялата история на Примера дивисион, който досега принадлежеше на Пейо Артола. В 35-ата минута Пике изрита топката напред, Меси се измъкна от засадата, поведе си с глава и технично прехвърли вратаря - 0:1. Минутка по-късно тимът на Луис Енрике нанесе втори тежък удар върху опонента си. Мунир пусна към откъсващия се Неймар, бразилецът избегна засадата и защитник, след което много технично търкулна кълбото ниско в обратния ъгъл. Топката влезе до гредата, а вратарят Тоньо не помръдна. След гола Райо свали гарда и до края на полувремето имаше късмета да не получи нова топка в мрежата си.

На почивката Пако Хемес направи двойна смяна, рискувайки с изваждането на единия си централен защитник. През второто полувреме ритъмът на игра поспадна, като домакините не успяха да си повярват, че са способни на обрат. В 56-ата минута Пике стреля с глава след корнер, а топката мина малко над целта. В 58-ата нападателят на кастилския тим Лео Баптищао получи пролука за стрелба, но Браво за пореден път в този мач доказа класата си с много точно избиване. В 89-ата минута Чави не уцели вратата след добро изпълнение от пряк свободен удар. В добавеното време Ла Пулга можеше да отбележи за 3:0, но след стрелба от въздуха топката отново оказа прекалено високо. Барселона ще остане лидер в класирането и след този кръг. Меси вече има 249 гола в Примера дивисион и е само на два от рекордьора Телмо Сара.

БАЙЕРН ВЗЕ ПОРЕДНАТА СИ ЖЕРТВА

Шампионът Байерн (Мюнхен) записа поредната си победа и продължава уверено по пътя към нова титла в Бундеслигата. В среща от седмия кръг баварците разгромиха Хановер 96 с 4:0 у дома. Роберт Левандовски и Ариен Робен вкараха по два гола за успеха, който утвърди тима начело в класирането.

Наставникът Джосеп Гуардиола даде почивка на твърдите титуляри в последно време Марио Гьотце, Жером Боатенг и Томас Мюлер, които останаха сред резервите. Нов шанс да се докаже получи Джердан Шакири, който заедно с Робен помагаше на Левандовски в предни позиции. Пеп отново заложи на схема с трима защитници, които се подредиха на централната линия и затова играта се водеше само в половината на Хановер. Наставникът на гостите Тайфун Коркут отговори с нестандартната за тима постройка с цели петима в отбрана, опитвайки се да "затвори" всички пространства. Парадоксалното обаче беше, че при головете си Левандовски излизаше сам срещу вратаря, и то оставяйки защитниците далеч зад себе си. Първото попадение на поляка дойде след само шест минути, когато Рафиня хвърли далечен пас и нападателят реализира. В 13-ата минута Робен се възползва от сгрешен пас пред наказателното поле и авансът на Байерн вече стана 2:0. Три минути след попадението си холандецът за малко да вкара пак, но топката профуча край гредата. Нестандартно изпълнение на Чаби Алонсо изправи феновете на крака в 20-ата минута. Тогава испанецът стреля от центъра и световният шампион на вратата на гостите Рон-Роберт Цийлер трябваше да избива кълбото, което влизаше точно под напречната греда. В 38-ата минута Лева получи дълго подаване от другия фланг - в случая от Шакири, и повтори упражнението от началните минути - 3:0. Гостите пропуснаха шанса да се върнат в мача още преди почивката, след като в 44-ата минута Артур Собиех излезе очи в очи срещу Мануел Нойер, но стреля в тялото му.

На почивката треньорът на Хановер 96 направи две промени, но на терена не се промени нищо. Реално видяхме повторение на предишните два мача на Байерн - с Кьолн и ЦСКА (Москва), при които съперникът трудно дори взимаше топката, камо ли да организира натиск. Все пак съставът от Хановер нямаше как да избяга от своята участ и до края на двубоя допусна резултатът да набъбне до 4:0. В 79-ата минута нищо не можеше да спре Робен. Той пое топката с левия крак, мина през няколко защитници и изстреля кълбото в мрежата - 4:0. В 88-ата минута Цийлер лиши Левандовски от хеттрик, парирайки удара му с глава.

Така Байерн продължава да бъде начело без загуба, докато за Хановер 96 това беше трето поражение и тимът загуби инерция след силния си старт.

ГЪЛЪБИНОВ ПОМОГНА НА ЛИВОРНО ДА СЕ ВЪРНЕ СРЕД ЛИДЕРИТЕ

Националът на България Андрей Гълъбинов бе в основата на трудната победата с 1:0 над Кротоне от 7-ия кръг на Серия "Б". Родният нападател за трети пореден път бе оставен на пейката, но след слаба първа част на неговия тим бе пуснат на терена още от първата минута след почивката. Именно с влизането на българския таран Ливорно се преобрази и започна да играе много по-офанзивно. Високият нападател имаше две възможности за гол и няколко пъти асистира на своите партньори в атака. Единствения гол вкара Бернардини в 62-ата минута, след като засече отблизо избитата топка. До края на срещата двата тима пропуснаха да вкарат по още един гол. Така Ливорно спечели трите точки и излезе на второ място. Тосканците имат 11 точки, колкото има и Авелино, който обаче е с мач по-малко. Лидер е Перуджа с 14 точки. Тимът на Валери Божинов Тернана има 9.

МИЛАН СЕ ВЪРНА НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ

С голове на Съли Мунтари в 55-ата минута и Кейсуке Хонда от фаул в 77-ата Милан победи Киево с 2:0 във втория двубой от програмата на 6-ия кръг в Серия "А". Двубоят беше много важен за "росонерите", които започнаха отлично сезона, но след това забавиха ритъм, като в последните си три срещи допуснаха загуба от шампиона Ювентус и записаха две ремита - с Емполи и Чезена. С успеха "росонерите" се изкачиха временно на четвъртото място с 11 точки, докато Киево остана 15-и с едва четири.

Домакините започнаха активно, като атаките им преминаваха предимно по левия фланг. Още в началните минути обаче гостите показаха, че са готови на по-твърди действия, за да опазят вратата си от опасност. Играчите на Киево започнаха да поглеждат към вратата на Милан, като стигнаха до първото си положение в 10-ата минута, когато Бирса изведе Палоски опасно вдясно на вратата, но нападателят на гостите не успя да се възползва. Двубоят продължи с редуване на атаки към двете врати, като нито един от двата отбора не успяваше да овладее инициативата.

В 32-ата минута Радованович стреля към вратата на Милан, но Абиати спаси. В 40-ата минута Милан стигна до много добро положение за гол, но защитникът Алекс се размина с топката след хубаво центриране в наказателното поле.

След почивката Милан вдигна значително оборотите, като проблеми за стража на гостите Барди успяха да създадат Торес, Менес и Бонавентура. В 52-ата минута Менес центрира опасно, като изпълнението му можеше да мине и за удар към вратата, но Барди отново спаси. Постепенно гостите се прибраха в собствената си половина. Кулминацията настъпи в 55-ата минута, когато ганайската звезда на "росонерите" Съли Мунтари стреля неспасяемо от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове за Барди. В следващите минути Милан пропусна да увеличи аванса си след лоши отигравания в близост до вратата на Кейсуке Хонда и Фернандо Торес. В 78-ата минута Милан все пак стигна до втори гол, след като японският халф Кейсуке Хонда изпълни отлично пряк свободен удар, след който топката попадна директно във вратата. Това бе негов четвърти гол този сезон от шест мача, което го прави голмайстор на тима. Резултатът се запази до края и така Милан записа третата си победа в шампионата в Серия "А" и увеличи негативната серия на тима от Верона в Милано. От 13 мача насам Киево е спечелил едва 2 точки на "Джузепе Меаца", а головата разлика е 8:32 в полза на Милан.

 ДИ МАРИЯ С ПЪРВА НАГРАДА В АНГЛИЯ

Новата звезда на Манчестър Юнайтед Анхел ди Мария беше избран за футболист на месец септември от привържениците на "червените дяволи". В гласуването, което се проведе на официалния сайт на английския гранд, Ди Мария получи цели 68% от гласовете и остави след себе си Андер Ерера (23%) и Рафаел да Силва (9%).

Ди Мария заслужи признанието със силните си изяви след трансфера от Реал (Мадрид). Аржентинецът отбеляза първия си гол за новия си клуб при победата над Куинс Парк Рейнджърс (4:0), а след това се разписа и при загубата с 3:5 от Лестър. "Много съм радостен, че получих тази награда, но искам да подчертая, че за мен най-важни са отборните постижения. Щастлив съм, че кариерата ми в Манчестър Юнайтед започва добре. Надявам се заедно със съотборниците ми да постигнем много победи", каза Ди Мария.

 


Сходни връзки

ОЩЕ ФУТБОЛНИ НОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди