изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:59 EEST
ДНИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В ЗООПАРКА    
Екология Дни на отворени врати ще се организират в Центъра за защита на природата и животните в Добрич през цялата учебна година, съобщиха от Община Добрич.  Ще бъде изготвен график за посещение на зоопарка на всяко едно от общинските училища в града. Инициативата има за цел да възпита у децата обич и интерес към животните.

По време на своето посещение всяко от учебните заведения ще подготви подаръци за животните по негова преценка, като най–важното, от което те се нуждаят в момента, е допълнително количество храна. Всеки ден на отворените врати ще има своята тематика, която е свързана с различните породи животни в зоопарка. Една от първите теми е свързана с отглеждането на зайците и папагалите. Децата на Добрич ще имат възможност да се запознаят с целия процес на отглеждане на обитателите, както и да се информират за особеностите на породите. Такива дни на отворените врати в добричкия зоопарк се провеждат за първи път и се очаква да имат положителен отзвук сред подрастващите.

Идеята за тях е на кмета Детелина Николова и е обсъдена на среща с екип на швейцарското дружество “ПроЗоо”, партньори на Общината в изграждането на Центъра за защита на природата и животните.

В срещата са участвали ветеринарният лекар Долф  Бурки и зам. директорът на Зоопарка в Берн Юрг Хадорн. По време на разговорите е обсъдено организирането на кампания за децата, свързана с възпитание за добро отношение и грижа към животните.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е уникален както за България, така и за Източна Европа. Създаден по българо-швейцарски проект, зоопаркът е с обща площ 160 декара, с богата 40-годишна дървесна и храстова растителност, с удобни транспортни и пешеходни връзки. Той е първата лицензирана зоологическа градина в България. Тук могат да се видят над 100 животни от 30 вида. Посетителите имат възможност за пряк досег с животните. С цел безопасност, само за някои от видовете са направени заграждания или се използват електропластири. Оформени са и мини-пасища за понита и магарета. Изграденото на площ 1200 кв.м езеро е дом за щъркели, пеликани, мускусна патица. Усилията са насочени към запазване на съществуващата естествена среда, а намесата на човека е минимална. НДТ

 


Сходни връзки

ДНИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В ЗООПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди