изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:45 EEST
ГРАЖДАНИТЕ ПРИТЕСНЕНИ, ЧЕ ОСТРОВЧЕТА В ОБНОВЕНИЯ ГРАДСКИ ПАРК СА ПОД ВОДА    
ОбществоДва от островите в обновения градски парк в Добрич са изградени с височина под нивото на езерата, за да може там да се развива водолюбива растителност. Това съобщават от общинската администрация по повод притеснения на гражданите, че двете островчета са под вода. От информацията от Общината става ясно, че те не потъват, а са специално направени така.

В реконструирания градски парк „Свети Георги“ с основния ремонт на езерата се изградиха нови четири острова. Старият, съществуващ остров е достъпен за хората посещаващи парка и е място за отдих и изглед на площадка към интересни обекти – водна каскада, полуостров, мостове и остров с водни лилии.
Новите острови са предвидени за засаждане на водолюбива растителност и съгласно проекта са с височина под нивото на езерата. Засадени са растения, които се развиват добре само във почви с висока влажност и височина на водата над нивото на почвата между 10-20 см.
Островът в първо езеро е засаден с два вида водни лилии. За островите във второ езеро са използвани 9 вида водолюбиви перуники /ириси/, лизихитон, воден зюмбюл и хибискус.
В парка има богато разнообразие от птици и други представители на фауната, които са свикнали с хората и можем да ги видим там. Идеята с изграждането на тези острови е те да имат място, където да са спокойни и необезпокоявани от присъствието на хора. От тук идва и името на второ езеро – птиче.
На единия от островите вече има „кацнали” лястовички, изработени от Христо Илиев, член на групата на добричките художници. Бялата лястовица като символ на надеждата ще продължи да се появява в Добрич на много места. НДТ


 


Сходни връзки

ГРАЖДАНИТЕ ПРИТЕСНЕНИ, ЧЕ ОСТРОВЧЕТА В ОБНОВЕНИЯ ГРАДСКИ ПАРК СА ПОД ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди