изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:11 EET
Собственикът на "Миджур": Има външна намеса и са взривени няколко мини чрез външни детонатори    
Новини Не е възможно да бъде допусната такава фатална човешка грешка, така че да се взриви целия цех. Не е имало 800 хил мини. В момента на инцидента в България не е имало, не само в завода, а и в страната такъв брой противопехотни мини. Съжалявам че вече ги няма, но искам да обясня, че дори и да е човешка грешка, не е възможно една човешка грешка да инициира по този начин всичкото взривно вещество, което е имало в цеха, каза пред Нова тв Валери Митков, собственик на цеха "Миджур", където след взрив загинаха 15 човека.


"Взривяването на една мина би предизвикало гибелта на един или двама човека. Сама по себе си взривяването на една мина не може да активира другите мини. За мен има външна намеса, за да се извърши такава експлозия. Според мен е имало външни детонатори, които да взривят мините. Взривяването на една мина не би могла да доведе до взривяването на целия цех. Има външна намеса и са взривени няколко мини чрез външни детонатори", добави той.

"Самият факт че това се случва когато цялото ръководство е било там, буди въпроси, както и това, че е било преди изборите", коментира Митков.

"Моето лично убеждение е, че това е саботаж. Не мога да си представя кой болен мозък може да направи това нещо. Не е задължително да бъде инициирано от цеха, може да е инициирано от София, от Белград, от Ню Йорк. Аз знам как се прави това, но не само аз знам", заяви собственикът на цеха за мини.

"Нямам отговор за това, ако имах щях да направя всичко възможно да не се случи. Ако съм подозирал, няма как да изпратя детето си, приятели си - бъдете сигурни, че няма как да го направя.", продължи той.

Митков сподели, че не може да си обясни всички тези спекулации, както и приказките за ниски заплати и лошите условия на труд. - "Всичко това е неистина. Когато ми предадоха, че работниците са получавали 250 лв., помолих за информация каква е реалната работна заплата – варира от 600 до 700 лв на месец".

Относно спекулациите, че няма изходи, собственика на цеха отговаря, че има втори изход, има и трети дори. Изходите от този цех са 3, като 2 винаги са били свободни за излизане., потвърди отново Митков.

"Чух по радиото за взрива. Знаех, че сина ми е там. Не съм гневен, убит съм. Не пожелавам на никого такова нещо. Родители да изпращат децата си от този свят-няма по-жестока трагедия. Има неща, които не могат с думи да се опишат – нито той нито останалите хора трябваше да си отидат от този свят по този начин", разстроен сподели собственика на взривилия се цех.  http://www.24chasa.bg
 


Сходни връзки

Собственикът на "Миджур": Има външна намеса и са взривени няколко мини чрез външни детонатори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.26 секунди