изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:23 EEST
Кюрди и джихадисти се бият по улиците на Германия    
По света"Дали войната с Ислямска държава не се пренесе в Германия?", пита в заглавие вестник "Билд", споделяйки опасенията на местните власти

Протестите срещу напредването на Ислямска държава стават все по-всеобхватни дори в Германия. Във все повече германски градове кюрди демонстрират срещу зверствата на терористичната организация в северния сирийски град Кобане. Сега и германската полиция алармира за проблема.

Шефът на полицейския съюз Оливер Малков коментира ситуацията пред "Билд" по следния начин: "Ние няма да толерираме тероризмът на ИД да намери своето отражение в схватки по улиците на Германяи. Полицията ще се намесва с всички средства. Който изразява мнението си и демонстрира мирно, ще може да разчита на подкрепата на полицията."

В Хамбург демонстриращи кюрди и ислямисти държат вече трета нощ на нокти органите на реда. Най-малко един човек е бил ранен при безредиците, досега, а през изминалата нощ (сряда вечерта) още 14 души са пострадали при уличните сблъсъци.

В Целе (Долна Саксония) също се стигна до бунтове в сряда вечерта. Там обаче сблъсъците не са толкова между мюсюлмани и мюсюлмани - в Целе повече се наблюдава противопоставяне на кюрди-йезиди и мюсюлмански чеченци.

Полицейският съюз няма да толерира противопоставянето между различни религиозни групи на територията на Германия. Щефан Майер, вътрешнополитически говорител на парламентарната група на ХДС/ХСС (групата на християн-демократитее и християн-социален съюз), определя като недопустимо това, германските градове "да се превръщат в сцена за релиогиозни войни на отделни религиозни или етнически групи".

При сблъсъците между йезиди, кюрди и радикални мюсюлмани трябва да се потърси връзка с лидерите на техните религиозни общности.

http://pressadaily.bg/

 


Сходни връзки

Кюрди и джихадисти се бият по улиците на Германия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди