изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:10 EEST
СТИЛИЯН МИТЕВ ОТ ГЕРБ СЕ ОТКАЗВА ОТ ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ    
ПарламентЗаявление до ЦИК с искане за неотчитане на преференциалния му вот, е подал в края на работния ден вчера Стилиян Митев. Той е на девето място в листата на партия ГЕРБ в Добрич, която пък бе поставена под номер 9 в бюлетината.

Така той получи преференциално 1791 гласа, с което измести втория в листата – Живко Мартинов - 1089 гласа. Предстои ЦИК да се произнесе  по заявлението на Митев, съобщи председателят на РИК Диана Далакманска. НДТ

Трима 9-ти от листата на ГЕРБ се отказаха да бъдат депутати

Трима новоизбрани с преференции за народни представители от ГЕРБ се отказаха да влязат в парламента преди негово конституиране, предаде репортер на БГНЕС.

bgnes.com

Заявленията на Стилиян Митев от листата в Добрич, Петко Ненов от Сливен и Дочко Дочев от Плевен са уважени от Централната избирателна комисия и тримата няма да бъдат депутати в 43-ото Народно събрание.

Митев, Ненов и Дочев бяха под №9 в листата на ГЕРБ и се оказаха в парламента, след като събраха достатъчно голям брой преференции, за да изместят вторите в съответните листи.

От своето място в новия парламент се отказва и Алеко Атанасов - №18 в листата на ДПС във Варна. В 43-тото Народно събрание депутат няма да бъде и Ангел Джамбазки от Патриотичния фронт, който също е подал заявление до ЦИК да не бъде обявяван за избран, тъй като предпочита да остане депутат в Европейския парламент.

******************

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1297-НС
София, 08.10.2014

ОТНОСНО: заявление от Стилиян Димитров Митев с искане да не бъде обявен за избран за народен представител от кандидатската листа на ПП „ГЕРБ“ в Осми изборен район – Добрички, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Постъпило е заявление с вх. № НС-15-319/08.10.2014 г. от Стилиян Димитров Митев - регистриран кандидат за народен представител от кандидатската листа на ПП „ГЕРБ" в Осми изборен район - Добрички, за участие в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г., с което лицето заявява искане да не бъде обявен за народен представител, като съответно бъде обявен следващият в листата на ПП „ГЕРБ".

Централната избирателна комисия счита, че заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители съгласно чл. 300, ал. 2 от ИК. При положение че кандидатът изрично заявява искане да не бъде обявен за избран за народен представител, ЦИК не може да обяви лицето за избрано от конкретната кандидатска листа и следва да обяви следващия от съответната кандидатска листа за избран за народен представител.

С оглед гореизложеното подалият заявление кандидат Стилиян Димитров Митев не следва да бъде обявен за избран за народен представител от листата на ПП „ГЕРБ" в Осми изборен район - Добрички, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 300, ал. 2 от Изборния кодекс, Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И :

 

Да не обявява за избран от листата на ПП „ГЕРБ" в Осми изборен район - Добрички, Стилиян Димитров Митев, ЕГН ..., в произведените избори за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова


 


Сходни връзки

СТИЛИЯН МИТЕВ ОТ ГЕРБ СЕ ОТКАЗВА ОТ ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди