изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:55 EET
СЪСТЕЗАТЕЛ НА ДОБРУДЖА ИЗПУСНА ТИТЛАТА В АЛБЕНА    
СпортВ Албена се проведоха срещите от държавното отборно първенство по тенис на маса за 2014/2015 г. и международния турнир, който бе посветен на 45-годишния юбилейна курорта.

Националния шампионат бе открит с химна на България и приветствено слово от президента на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов. Два дни в спортната зала до хотел „Добруджа” се наблюдаваха майсторските изпълнения на първите осем мъжки и дамски отбори, които представляват Висшите лиги. Освен тях се изиграха и първите срещи от втория ешелон на държавното първенство - "А" група на Северна България при мъжете, в която също се състезават осем отбора.



След изиграване на първите 4 срещи във временното класиране при мъжете поведе отбора на Асарел медет /Панагюрище/ със старши треньор Цветомир Цонев и в състав: Ерик Дюрант /Франция/, Йонут Сени и Алин Спелбус /Румъния/, Асен Попниколов и Явор Андреев. Мениджър на отбора е Иван Александров, който е и главен ''виновник" за звездната селекция. На второ място е тимът на миналогодишния шампион Дигеста консулт /София/. В първата четворка са и отборите на Мадлен/София/ и Боровец /Г.Оряховица/, но заявка за разпределянето на медалите дадоха и състезателите на Корабостроител 92/Варна/. След изиграване на останалите 3 срещи през ноември ще се оформи четворката, която ще определи медалистите и втората четворка, в която отборите ще се състезават за оставане във Висша лига.
Същата е и схемата при жените. Тук временни лидери са отборите на Конфорт /Варна/, Национална спортна академия /София/ и Стоянстрой /Пловдив/, а кандидати за първата четворка са и отборите на КТМ Панагюрище, Масов тенис /Пловдив/ и Родопи /Момчилград/.



В "А" групата на Северна България едноличен лидер е отборът на Добруджа /Добрич/, който има в състава си националния състезател Теодор Александров и бронзовия медалист от държавния личен шампионат Радослав Камберов. Добруджанци дадоха твърда заявка за влизане във Висша лига, надигравайки убедително всичките си съперници. На второ място е Етър /В.Търново/, а трети – Враца.
Веднага след приключване на срещите от държавното първенство започна надпреварата при ветераните в международния турнир "45 години Албена", който се реализира по идея на сектор „Спорт” и с подкрепата на компаниите „Акватек” и „Дъга-Апостол”. Ето и призьорите в четирите възрастови категории, в които взеха участие общо 50 състезатели:
60+ години
1. Стефан Китов /София/
2. Димитър Караиванов /Момчилград/
3. Борис Червенков /Балчик/
50-59 години
1. Марио Якимов /Свищов/
2. Любомир Янакиев /Дупница/
3. Дан Тигау /Румъния/
40-49 години
1. Лаурентиу Барлан /Румъния/
2. Ерик Дюрант /Фрация/
3. Тихомир Мичев /Варна/
30-39 години
1. Станислав Ивано в/Попово/
2. Стефан Лъвчиев /Русе/
3. Иван Вълков /Варна/
След ветеранските турнири започна надпреварата в майсторските турнири при мъжете и жените, в които взеха участие 40 състезатели.
След изграването на дамския финал като победител ликува Анелия Карова. Втора завърши Полина Карова, а малкият финал и бронзото отличие, спечели Елица Замфирова.
Изключително драматичен бе финала при мъжете, в който се срещнаха Ерик Дюрант и Теодор Александров от Добруджа. При резултат 3:3 гейма добруджанеца поведе с 10:5 и само една точка го делеше от титлата, но той не съумя да я спечели и загуби гейма, а с това и мача с 12:10. Трети остана съотборникът на шампиона от Асарел медет - Алин Спелбус.
Наградите на всички призьори бяха връчени лично от президента на БФТМ Стефан Китов.
Ръководството на БФТМ изказва гореща благодарност на домакините от КК "Албена" за прекрасните условия за игра и настаняване, а всички участници и гости с нетърпение ще очакват горещите летни дни, когато в края на юли комплексът отново ще събере тенисистите на маса от целия континент на 17-я Международен фестивал "Албена 2015".
 


Сходни връзки

СЪСТЕЗАТЕЛ НА ДОБРУДЖА ИЗПУСНА ТИТЛАТА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди