изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:11 EEST
В ДОБРИЧ РАЗБИХА ГРУПА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА    
Ред и сигурностДесет са арестувани, като двама са тарторите, а сред „мулетата“ има и момиче. Запознати твърдят, че те разпространявали хероин и друга дрога на територията на целия град



Организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици, е разбира при операция в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Акцията е проведена от областната дирекция и главна дирекция „Криминална полиция“, под контрола на Специализираната прокуратура.
На 7 октомври, в хода на съвместните оперативно-издирвателни действия на двете дирекции, в Добрич са задържани двама души за разпространение на хероин. В хода на работата са задържани и останалите осем участници в организираната престъпна група. Те са криминално проявени и ефективно осъждани за престъпления по чл. 354 а от НК - за наркотици. Извършени са претърсвания на множество адреси на територията на града, откъдето са иззети наркотични вещества, електронни везни, парични суми и оръжие.
На 8 октомври са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 321 - за участие в престъпна група, и чл. 354а от НК. На 10 октомври, на заседание на Специализирания наказателен съд, е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на всички десетимата обвиняеми.  Работата по случая продължава.
От Специализираната прокуратура съобщиха, че са повдигнати обвинения на 10-имата участници в организираната престъпна група, която е била създадена с цел разпространение на наркотици на територията на град Добрич. Обвинения са повдигнати на ръководителите на групата -Благо Андреев и Андреан Атанасов, както и на участниците Димитър Титев, Ганчо Йорданов, Венцислав Филипов, Филип Филипов, Георги Георгиев, Димитър Михайлов, Емил Атанасов и Нели Калева.
Според събраните до момента доказателства,групата е действала от септември миналата година. По време на операцията по задържането у петима от участниците е открита и иззета дрога – хероин, амфетамини и марихуана. Почти всички участници са разполагали и с електронни везни за разпределяне на дозите. Двамата ръководители снабдявали членовете на групата с неголеми количества наркотици, които те подготвяли за продажба по домовете си и впоследствие реализирали на черния пазар. Получените пари по обратния ред се връщали у ръководителите.
Осем от участниците са многократно осъждани. Задържаните са обжалвали пред Апелативния специализиран наказателен съд наложените им от СНС мерки за неотклонение. Делото на втора инстанция е насрочено за 23 октомври 2014 г. НДТ


 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ РАЗБИХА ГРУПА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди