изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:24 EEST
БЕЗПОМОЩНИ УПРАВНИЦИ ВИЖДАТ РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В... ЛИКВИДИРАНЕТО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ    
НовиниКАТО ЧЕ ЛИ ВЕЧЕ Е ДОШЛО ВРЕМЕ ДА СЕ ДАВА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА НА ТОЗИ, КОЙТО ИЗМИСЛИ НАЙ-ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН ЗА ФИЗИЧЕСКОТО ЛИКВИДИРАНЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ. ТАКА ИЗГЛЕЖДА НАМЕРЕНИЕТО-РЕЩЕНИЕТО ПРИ ДЕФЛАЦИЯ ДА СЕ ЗАМРАЗЯТ ПЕНСИИТЕ.  САМО МАЛОУМНИК МОЖЕ ДА ПОВЯРВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНИТЕ, КОИТО ПЛАЩАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ, ЗАЩОТО ПСЕВДОДЕМОКРАТИ И ПСЕВДОУПРАВНИЦИ ИМ ОКРАДОХА НАТРУПАНИТЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИЯ. ГЕНОЦИДЪТ СПРЯМО ПЕНСИОНЕРИТЕ ПРОДЪЛЖАВА СЪС ЗАДАВАЩОТО СЕ НОВО ВДИГАНЕ НА ЦЕНАТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТОК - РЕСПЕКТИВНО НА ВСИЧКОСТАНОЛО, ОТ ИЗДРЪЖКАТА НА ПРЕЗИДЕНСТВОТО И НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ДО ЛЕКАРСТВАТА. ПРОСТАШКОТО УПРАВЛЕНИЕ, ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПРОСТАШКА ДЪРЖАВА,А НАЙ-ВЕРОЯТНО И ДО ПРОСТАШКО ОТНОШЕНИЕ НА НАРОДА КЪМ ПОЛИТИЦИТЕ.

Размерът на пенсиите няма да се намалява, а ще остане същият, ако има дефлация. Това ще бъде изрично записано в Кодекса за социално осигуряване (КСО), предвижда проект, подготвен от Консултативния съвет по пенсионната реформа. И занапред парите за старини ще се осъвременяват ежегодно от 1 юли по т.нар. швейцарско правило, съобщава "Преса". Това означава увеличение с процент, равен на сбора от 50% от ръста на инфлацията и 50% от нарастването на средния осигурителен доход за пред ходната година.

Експертите в съвета предлагат промяната, за да бъдат успокоени хората, че през 2015 г. пенсиите няма да бъдат намалени заради дефлацията през 2014 г. По действащия кодекс този проблем може да възникне, ако спадът на потребителските цени е твърде голям.

В КСО изрично ще се запише и коя инфлация ще се ползва при изчисленията - индекс на потребителските цени или хармонизиран индекс. В момента това не е уточнено в закона.

Консултативният съвет предлага и друга нова законова разпоредба - размерът на минималния осигурителен доход за земеделските производители да бъде равен на минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се. Това означава увеличение от 240 на 420 лв. на месец. Сметките сочат, че това ще повиши със 75% постъпленията от вноски на земеделските стопани. За 2015 г. това са 8,440 млн. лв. повече осигурителни приходи. По данни на синдикатите сега едва 11,1%, или около 60 000 души, от заетите в сектора се осигуряват.

ndtnews.hopto.org / blitz.bg

 


Сходни връзки

БЕЗПОМОЩНИ УПРАВНИЦИ ВИЖДАТ РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В... ЛИКВИДИРАНЕТО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди