изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:10 EEST
Къде са велосипедите за наемане в Добрич?    
НовиниСистемата за наемане на велосипеди в Добрич навярно ще заработи през пролетта, съобщи за Дарик зам.-кметът по икономическо развитие Надежда Петкова. Досега услугата не бе задействана поради редица притеснения на администрацията, обясни тя. Въпреки че Общинският съвет прие цени за ползването на велосипедите под наем на сесията си през месец април т.г., те не бяха вкарани в употреба.

Според обяснението на зам.-кмета, една от причините е, че цената на клиентските карти, която дава фирмата, поставила системата - "Некстбайк", е твърде висока. В момента от администрацията търсят решение да предложат по-адекватна услуга и проучват пазара.

Монтирани са 5 стоянки с по 6 велосипеда в централната зона. В момента превозните средства се съхраняват от общината. Предстои решаване и на проблема със застраховането им, защото в местната управа се притесняват от вандалски прояви и кражби, каквито вече са се случвали след монтирането на стоянките.

Община Добрич бе първата в страната, въвела ползването на велосипеди под наем, припомни Петкова. Системата е част от проекта "Йовковият Добрич - съвременна туристическа дестинация", реализиран със средства от ОП "Регионално развитие" на стойност 3.6 млн.лева. По него бяха извършени основни ремонтни дейности на музейните сгради - Етнографска къща, Къща-музей и Дом-паметник „Йордан Йовков", музея в парка и Етнографски комплекс „Стария Добрич". Срокът на проекта бе юни 2013 г.
Велостоянките се намират до комплекс "Изида", пред Дом-паметник "Й.Йовков", пред храм "Св.Георги", пред входа на "Стария Добрич" и до общината, като е спазена линия, която очертава туристически маршрут "Йовковият Добрич". http://dariknews.bg
 


Сходни връзки

Къде са велосипедите за наемане в Добрич? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди