изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:27 EEST
Скандал! Волен напусна срещата при президента    
ПолитикаПрезидентът отказа тази среща да се предава пряко по националните медии и ние решихме да напуснем. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който се задържа буквално 10 минути на срещата между Росен Плевнелиев и парламентарно представените партии. Той разкри причината за своето напускане. Предложихме за гласуване това наше предложение камерите да се включат и тази среща да бъде предавана пряко.

Президентът отказа, никой друг не се обади и ние решихме, че нямаме място на това задкулисие. Явно са се договорили парламента да бъде свикан по-другата седмица. Разбирам, че става въпрос за датата 27 октомври. Не искам да участвам в непрозрачни неща, разкри Сидеров.

Ако нашата среща с ГЕРБ не се излъчва по медиите, също няма да участваме. Не мога да преразказвам какво ще си говорим час-два или четири часа, както беше при БСП. Ние сме за прозрачност. Екипът на "Атака" за преговорите е ясен. ГЕРБ трябва да предложат прозрачност, а не задкулисие. Нека на нашата среща присъстват камери, посочи още Сидеров.

Ние не отиваме да искаме министерски места, както другите партии. За нас най-важното е прозрачността. ГЕРБ вече доказаха своето колониално поведение. За тях най-важно било санирането. Те не искат да разговарят за цената на тока и другите наболели социални проблеми. Искаме прозрачност, за да може всеки българин да включи телевизора и да види: Сидеров иска това, Бойко Борисов иска онова. Сега трябва да стоим тука четири часа. Участвал съм на такива съвети и там винаги има едни безсмислени изказвания с много думи, категоричен беше лидерът на националистите. След края на тази среща може да ви отрежат от задаването на въпроси, намекна Сидеров пред журналистите.

Сега, като излизах, почваха да говорят представителите на ГЕРБ. Те обявиха, че каквото каже Плевнелиев, това ще е. Нямали претенции. Всичко много мирише на договорки и задкулисие. Не случайно не ви пуснаха вътре, завърши Сидеров.

„Ясна е конституцията, ясни са правомощията на президента, какво има да се договаря и консултира?”, запита Сидеров. „Ние сме бързо да започваме на парламента. Чувам слухове, че искат това да се поотложи, защото още не са се сговорили, не са разделили министерските кресла, не са разделили далаверата”, посочи Волен Сидеров.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Скандал! Волен напусна срещата при президента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди