изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:30 EET
„Рестарт” на отношенията Русия-САЩ е невъзможен, обяви Медведев    
По светаНаложените от САЩ санкции срещу Русия сериозно влошиха руско-американските отношения и не може да се говори за „рестарт" на връзките между двете държави, ако не бъдат отменени.

В интервю за CNBC той подчерта, че в момента не може да се говори за „рестарт" на отношенията. Миналия месец руският външен министър Сергей Лавров намекна за подновяване на тази инициатива, която беше поставена като начало при президентството на руския президент Дмитрий Медведев.

Не, разбира се, не. Това е абсолютно невъзможно. Нека бъдем наясно: не сме измислили тези санкции. Нашите партньори го направиха", заяви той.

Руският премиер поясни, че страната му ще преодолее санкциите и вярва, че те ще бъдат анулирани в близко бъдеще. Но те „без съмнение" навредиха на отношенията, смята той.

Медведев каза, че разбира притесненията на бившите съветски държави заради ситуацията в Украйна. Но смята, че „основите на международните отношения" са били подкопани от налагането на санкции. Позицията е „деструктивна" и „глупава", категоричен е той.

По отношение на изтеглянето на руските войски от границата на Украйна, Медведев обяви, че това не е сигнал към САЩ, а вътрешно решение на Руската федерация.

„Реалният живот е както следва: дълбоко сме притеснени от събитията в Украйна. Бихме искали гражданската война, която избухна след преврат по-рано тази година да приключи и Украйна да се върне към спокойствие и стабилност", заяви той.

„Нашата цел е да помогнем за възстановяване на мира в Украйна", продължи Медведев, допълвайки, че това може да стане само с преговори между Централна и Източна Украйна.

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

„Рестарт” на отношенията Русия-САЩ е невъзможен, обяви Медведев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди