изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:21 EEST
Белград в еуфория: „Путин е най-големият сърбин!”    
По света Премиерът Вучич обяви, че никой не може да нарежда на Сърбия да наложи санкции на Русия

Тениски с надпис „Путин е най-големият сърбин” започнаха да се продават в Белград ден преди посещението на руския президент в сръбската столица. Македонския сайт Telegraf съобщава още, че голямата атракция на грандиозния военен парад по случай 70-годишнината от освобождението на Белград от нацистка окупация ще бъде прочутата руска група изтребители за висш пилотаж "Стрижи".Сърбия не възнамерява да въвежда санкции срещу Русия, заяви същевременно сръбският премиер Александър Вучич в голямо интервю за ТАСС, че Сърбия не възнамерява да въвежда санкции срещу Русия.  Никой не може да нарежда на Сърбия да развали своите отношения с Руската федерация, каза Вучич. Сърбия е свободна и независима държава, тя е на европейския път, но не е въвеждала и няма да въведе никакви санкции против Русия, подчерта сръбският премиер.

Вучич напомни, че сърбите имат богати исторически, културни и религиозни връзки с руснаците. Той подчерта, че освобождаването на Белград е станало възможно благодарение на огромната подкрепа на Червената армия. Това събитие е една от нашите най-значими исторически победи, заяви Вучич.

По думите му това, което се случва в Югоизточна Украйна, е било почувствано тежко от украинския и руския народ. Повярвайте, сърбите усещат това заедно с всички славянски народи. Ние се надяваме на мир, добави Вучич.

Сръбският премиер изтъкна, че очаква да обсъди с президента на Руската федерация Владимир Путин конкретни въпроси на сътрудничеството в икономическата сфера по време на разговорите в Белград.

Премиерът определи енергетиката като едно от най-перспективните направления на руско-сръбското сътрудничество. Трябва да погледнем и докъде сме стигнали по въпроса "Южен поток". С Русия ние бързо и лесно се договорихме. Но не всичко зависи от Сърбия. Не може "Южен поток" да започва на границата на Сърбия с България и да свършва на границата на Сърбия с Унгария. Той трябва да премине през България, през Унгария, Австрия и всички останали страни. Що се отнася до Сърбия, ние направихме своето, а останалото зависи от други, каза още той. Вучич изтъкна, че смята договора за строителството на газопровода за "добър за Сърбия".
http://www.blitz.bg

Българите да ни лазят в краката
 


Сходни връзки

Белград в еуфория: „Путин е най-големият сърбин!” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.59 секунди