изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:51 EEST
ТРЯБВАТ ЖЕЛАНИЕ И ЕНЕРГИЧНИ ХОРА, СМЯТА ВНУКЪТ НА ПЪРВИЯ КМЕТ НА ДОБРИЧ    
Общество Първият кмет на Добрич Стефан Баев не би бил доволен да види развитието на града днес, смята неговият внук, който носи същото име.

По повод Деня на българската община, който се отбелязва на 12 октомври, Стефан Баев – внук сподели, че, според него, за развитието на общините трябва да се подготвят проекти, да се ползват средства от ЕС. Има начини, но трябва да има желание и енергични хора, посочи Баев.

Дядо му е един от строителите на нова България. Бил е делегат във Великото народно събрание. За краткото време, през което е бил кмет, е направил много, обяснява внукът. Самият той няма спомен за него, тъй като се е родил девет години след смъртта на дядо си.

Смята, че сега състоянието на държавата е много зле. „Трябва да има производство. Лошо е, че нашите заводи вече не съществуват. Държавата разчита за приходи единствено от данъци, мита. Дано новото правителство да направи нещо за малкия и среден бизнес. Особено за Добруджа, където има много големи възможности”, посочи Стефан Баев.

Самият той е машинен инженер, сега е пенсионер. Основател е на ЗАВН, участвал е в строителството на Албена, Русалка, бил е началник на общинската фирма „Чистота”.

На 12 октомври 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. На 18 юни 1998 г. в Благоевград делегатите на Третото общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България вземат решение 12 октомври да бъде честван като Ден на българската община. НДТ

 


Сходни връзки

ТРЯБВАТ ЖЕЛАНИЕ И ЕНЕРГИЧНИ ХОРА, СМЯТА ВНУКЪТ НА ПЪРВИЯ КМЕТ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди