изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:00 EEST
Вицепрезидентът Маргарита Попова проведе работна среща с делегация от китайския град Шанхай    
Китай София. „Тази година се навършват 65 години от установяването на дипломатическите отношения между нашите две страни и аз се гордея, че България е втората държава, признала Китайската народна република“, заяви Маргарита Попова, която проведе на „Дондуков“ 2 работна среща с делегация от китайския град Шанхай, водена от председателя на Постоянния комитет на Народния конгрес на Шанхай Ин Ицуй. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

По време на разговора българският вицепрезидент изтъкна традиционно много добрите отношения между България и Китай в различни области. „За развитието на двустранните връзки със сигурност допринесе и държавното посещение на президента Росен Плевнелиев в Китай, по-рано тази година, по време на което бяха установени отношения на всеобхватно приятелско партньорство и сътрудничество“, отбеляза Маргарита Попова.
От своя страна председателят на Постоянния комитет на Народния конгрес на Шанхай Ин Ицуй благодари за гостоприемството и бе категорична, че динамиката и укрепването на отношенията от взаимен интерес трябва да продължи. „По-рано на среща с кмета на София ние обсъдихме възможното взаимодействие между нашите градове, а също така беше подписан меморандум за сътрудничество между българската столица и Шанхай“, отбеляза още Ин Ицуй.
Двете се обединиха около виждането, че Китай е важен партньор на България в Азия и определиха като потенциални области за развитие земеделието, инвестициите, инфраструктурата и туризма.
В хода на разговора вицепрезидентът Попова изрази желание за доразвиване на двустранните контакти в областите на изкуството и културата, чрез задълбочаване на работата с деца и младежи, защото по думите й „най-доброто за децата е те да общуват със свои връстници и да живеят в мир и разбирателство“. „Това би допринесло и за изграждане на нов тип политическа култура за в бъдеще“, каза Маргарита Попова.
По време на срещата Ин Ицуй представи създаването и приложението на добри практики от Специализирания център за обучение на кадри в Шанхай, а Маргарита Попова каза, че в България институцията, където държавните служители могат да надграждат своите способности и умения е Институтът по публична администрация. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Вицепрезидентът Маргарита Попова проведе работна среща с делегация от китайския град Шанхай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди