изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:26 EET
Русия внася сръбски "фиати" и свинско, България затваря мандрите си    
По светаНа преговорите със сръбския премиер Александър Вучич руският президент Владимир Путин се е съгласил да се обсъди възможностите за внос от Сърбия на леки коли, произвеждани в сътрудничество с "Фиат".

"Отчитайки нашите добри отношения и с Италия, и с компанията "Фиат", нашите топли отношения, съюзнически и близки, със Сърбия, ние бихме могли да се договорим за определена квота от доставки на такива автомобили на руския пазар", подчерта Путин.

"Руските инвеститори вече вложиха 2 млрд долара, готови са да инвестират още един милиард. Друга наша компания "Лукойл" е вложила над 300 милиона. Ние трябва да разнообразим нашите контакти, нашите икономически връзки, включително в сферата на високите технологии", добави руският президент.

Той отбеляза, че сега е благоприятен момент сръбското селско стопанство да заема трайна ниша на руския пазар.

"Ние бихме могли да говорим конкретно за взаимодействие...бихме могли да обсъдим възможността за кредитиране на сръбски предприятия", изтъкна още Путин.

На свой ред Вучич изрази готовност да увеличи рекордните доставки на свинско месо за Русия. "В момента Сърбия сигурно е единствената европейска държава, която може да изнася свинско месо в Русия и в тази връзка ние достигнахме невероятни за самите нас обеми. Готови сме да увеличим мощностите си, за да може да предложим още повече на Русия", подчерта сръбският премиер. /ТАСС

Белград / Сърбия
bgnes.com

Фалират мандри заради ембаргото на Русия срещу санкциите на Европейския съюз
 


Сходни връзки

Русия внася сръбски "фиати" и свинско, България затваря мандрите си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди