изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:54 EET
ДОБРУДЖАНКИ СА НАЙ-ФИНИТЕ У НАС    
Новини

Добруджанки са най-фините у нас, Това сочат данните от последното европейско здравно интервю, което се е провело през 2008 г., изнесени от директора на Териториалното статистическо бюро в Добрич Неделчо Василев.  Средният ръст на дамите в област Добрич е 160,8 см., а теглото е средно 63,6 кг. Единствено силистренки са със средно тегло, което е 400 грама по-малко и са с 2 сантиметра по-високи.



Мъжете от област Добрич, според ръста и теглото си, се нареждат на 13-а позиция в страната. Те тежат средно 79,2 кг, а ръстът им е 174,6 см. Малко повече от една четвърт от добруджанци определят здравето си като много добро, а над половината – като добро. Едва 10 % са тези, които считат, че то е лошо и много лошо. Според резултатите от анкетното проучване, областта е на едно от последните места в страната по дял на хората с високо кръвно налягане – под 18%, докато средно за страната е около 24%. Най-много хипертоници има в Ямболско, където те са над 40 %.

Малък е процентът на жителите от областта, които са заявили, че използват медикаменти, които не са предписани или препоръчани от лекар – около 13%, при близо 30 % средно за страната.

Резултатите от изследването сочат, че 43% от мъжете в областта пушат ежедневно, а непушачи са 45%, като останалите пушат понякога. Непушачки сред жените са близо 78%, а страстни пушачки са 15%. Ежедневно употребяват алкохол 16% от мъжете и 4,2% от жените в област Добрич. Заявили са, че никога не са употребявали алкохол 6,2% от господата и близо 32% от дамите в Добричко.  НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНКИ СА НАЙ-ФИНИТЕ У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди