изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:23 EET
ПРИКЛЮЧИ СХЕМАТА ЗА КРЕДИТИРАНЕ ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО    
Земеделие На 15 октомври успешно приключи прилаганата за трета поредна година Схема за кредитиране със средства на ДФ „Земеделие” на лица с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство, съобщиха от фонда.

Финансовият инструмент даде възможност на по-голям брой земеделски производители да осигурят необходимите средства за реализация на одобрените им проекти по мерки Б и Г от НПП. По тях се подпомагат разходите за закупуване на препарати за борба срещу вароатозата, за закупуване на кошери, пчелни семейства и пчелни майки. Така ДФ „Земеделие” спомага за повишаване усвояемостта на средствата по програмата, които са предимно от бюджета на Европейския съюз.

В хода на прилагане на Схемата са подписани и финансирани 98 договори за кредит на стойност близо 419 хил. лв., които се предоставиха с намален лихвен процент в размер на 5% годишна лихва. С одобрената за изплащане финансова помощ са погасени изцяло 95 кредити на стойност близо 404 хил. лв., което означава възстановяване на над 96% от дадения ресурс.

Предстои подготовка за новия прием на заявления за подпомагане по НПП, като през 2015 г. ДФ „Земеделие“ очаква по-голям интерес към схемата за кредитиране на одобрени проекти по Националната програма по пчеларство. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ СХЕМАТА ЗА КРЕДИТИРАНЕ ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди