изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:46 EEST
ГЕРБ прекратиха преговорите с ББЦ, втора среща няма да има    
ПолитикаПреговорите между ГЕРБ и ББЦ приключиха след едва 2 часа, тъй като продължаването им "било безпредметно".

В 13 ч. преговорният екип на ГЕРБ - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, започна разговори с представителите на "България без цензура" Светлин Танчев, Румен Йончев, Кънчо Филипов и Драгомир Стефанов.
На всички преговори с партиите ГЕРБ представят програмата си от 18 точки.

Два часа по-късно срещата бе прекратена.

На брифинг Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ заяви, че не са получили достатъчно уверения за това, че екипът на ББЦ има готовност да постави обща политическа позиция на своята партия.
По думите на Бъчварова, от "България без цензура" не са успяли да продължат разговора по същество, а от ГЕРБ имали изисквания към представителите на партиите, с които разговарят.

"Основното е, те да представляват политическата сила, която представляват, а не да изказват лични мнения. Разгледахме само четири точки и констатирахме диаметрално противоположни гледни точки. По тази причина решихме да спрем по-нататъшните разговори. Безпредметно е", обясни Бъчварова.

Менда Стоянова допълни, че от разгледаните четири точки, само по една е било постигнато съгласие (запазване на евроатлантическата ориентация), а по останалите три са констатирани сериозни разминавания.

"Нашите колеги се опитаха да подкрепят нашите виждания с аргумента, че тяхната програма е разработена за два мандата и за първия могат да отстъпят от своите предизборни обещания, това ни притесни. Такова разминаване между предизборна програма за нас не може да бъде легитимирано от членовете на партиите. Едва ли е и легитимирано от хората, които са гласували за тях”, добави Стоянова.

Цецка Цачева бе категорична, че втора среща с екипа на ББЦ няма да има.

От своя страна Светлин Танчев от преговорния екип на "България без цензура" коментира, че по време на разговора са констатирани доста различия между двете партии, но и "може би сме достатъчно малки за ГЕРБ и те нямат нужда от нашата помощ".

„Ние от ББЦ не сме претендирали, че сме по дългите и сладки приказки. Дойдохме, за да видим къде можем да намерим общи приоритети и да видим дали може да се върви към стабилно правителство. Сметнахме, че не е нужно да продължаваме тази среща прекалено дълго. Опитахме да сме консенсусни и компромисни“, заяви Танчев.

Колегата му Румен Йончев допълни, че срещата е била прекратена уместно поради констатираните различия.

"Това, което правим през последните дни е да предотвратим правенето на политика под натиск. Ще очакваме доста по-сериозна програмна разработка от страна на ГЕРБ, за да вземем решение дали да подкрепим тяхно правителство“, заяви Йончев.

Вчера след 5 часа преговори ГЕРБ и Патриотичният фронт постигнаха съгласие за бъдещо управление в рамките на пълен мандат. Те ще подпишат споразумение, но не коалиционно.  dir.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ прекратиха преговорите с ББЦ, втора среща няма да има | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди