изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-10-04 @ 02:29 EEST
10 обяснения за призраците    
Любопитно Все ви се е случвало да чуете странен шум в дома си след полунощ. Някоя сянка да се прокрадне край вас. Да усетите студен полъх или направо да имате чувството, че домът ви е обитаван. Не сте сами. Според проучване, проведено през миналата година, 47% от американците вярват в съществуването на призраци.

Преди да се втурнете да викате ловците на духове, които да ви спасят от привидението, настанило се в къщата ви, или да започнете да се готвите за спиритуалистичен сеанс, прочетете някои от обясненията, събрани тук.
Може да се окаже, че всеки предполагаем полтъргайст се носи към вас, воден не от свръхестествени сили, а от съвсем просто и логично обяснение.

Игрите на мозъка

Виждали ли сте хора сенки? Те се появяват до вас за миг и когато се обърнете, вече са изчезнали. Някои вярват, че това са пътуващи във времето, а други, че са призраци на починали.

Швейцарски учени обаче установиха, че появата им може да се предизвика чрез стимулация на онази част от мозъка, която отговаря за възприемането на Аза.
При проведените експерименти те разбират, че именно заради това тези хора сенки копират жестовете на човека, който ги вижда и правят, каквото прави и той.

Да преброим колко йони има тук

Когато искат да разберат дали наоколо има призрак, ловците на духове започват да броят. Те вярват, че привиденията черпят енергия от йоните, за да могат да се материализират, и измервателят на йони ще им покаже наличието на дух. Но присъствието на йони може да бъде предизвикано от много природни явления като времето и слънчевата радиация. Интересно е, че йоните влияят на настроението. Отрицателните успокояват, а положителните предизвикват главоболие.

Инфразвукът носи видения

Хората не могат да улавят честоти, по-ниски от 20 херца - те се наричат инфразвук. Тъй като резонансната честото на очната ябълка е около 20 херца, инфразвукът може да предизвика вибрации и да ни накара да виждаме образи, които не са там.
Нужно е само да намерим източник на инфразвук и призраците ще дойдат след това.

Течението довя този дух

Късно вечерта е. Намирате се в стара къща и вървите от едната в другата стая. Въздухът внезапно се охлажда. Може покрай вас да е преминал призрак. Особено ако сте привърженик на теорията, че духовете имат нужда от енергия, за да се появят, и я вземат и от хората наоколо. Затова и температурата така рязко е спаднала.
Логичното обяснение всъщност е, че може да има течение или че просто, както повелява физиката, горещият въздух се издига нагоре, а студеният спада надолу.

Всели се в тялото ми

Ако изчистите съзнанието си, освободите го от всяко бреме и го оставите отворено за всичко паранормално, в тялото ви може да се настани дух и да ви използва като проводник, за да каже или да направи, каквото има да прави. Вярва се, че шаманите са били способни на това. Някои хора още смятат, че това е възможно.

Истината е, че и това си има обяснение и се нарича "автоматизъм" - състояние, в което човек изпада, когато говори за неща, които не съзнава. Медиумите си мислят, че някой по-висш разум говори чрез тях и им дава достъп по вселенската мъдрост, а всъщност в главата им се въртят случайни мисли и идеи. Мозъкът е напълно способен да ги генерира, без да се налага съзнанието да се труди за това.

Разговори с отвъдното

Спиритуалисткото движение било особено популярно през 20-те и 30-те години. Оттогава много удобен метод за общуване с мъртвите е дъската на Уидж, на която са изписани букви, а питащият оставя повикания призрак да движи ръката му и да получава отговори на своите въпроси.

Известният физик Майкъл Фарадей установил, че движението идва не от духовете, а от т.нар. идеомоторен ефект. Той се получава, когато силата на внушението кара мускулите да се движат подсъзнателно. Така че не ви говорят призраците, говорите си сами.

Масова истерия

През юни миналата година повече от 300 работници обявили стачка в шивашка фабрика в Бангладеш. Изненадващо, оплакванията им не били свързани с условията на труд или ниското заплащане. Работниците имали проблем с призрака в женската тоалетна, който нападал жените.

Сходен е случаят със 22-ма студенти на остров Пукет, които били приети в болница, след като видели призрака на възрастна жена.
И двете групи станали жертви на психологическото авление "масова истерия". Това е състояние, предизвикано от силен стрес. Когато той е сдържан, резултатът често е главоболие, гадене, а в крайна смета може да се стигне и до колективни илюзии.

Отравяне с въглероден окис

Общото между публикация от офталмологът Уилям Уилмър, в която той разказвал за семейство, чиято къща била обитавана от духове, и жена, която твърдяла, че в банята имало призрак, е откритието, че и семейството, и жената се натровили с въглероден окис.
Този газ се открива много трудно, защото е безцветен и без миризма. Опасен е, защото причинява кислороден глад, който води до гадене, объркано съзнание, халюцинации и смърт.

Душата може да преживее смъртта

С помощта на квантовата механика (наука, която изучава малките градивни частици на веществата) физиците може и да успеят да обяснят призраците. Доктор Хентри Стап вярва, че личността на човек може да преживее смъртта и да продължи да съществува като психическа същност.
Ако се приеме, че такива същности са способни да се завръщат, то това ще обясни появата на призраците.

Обективът ти е мръсен

Може да не видите призрак, докато си вървите по улицата или си седите в хола, но може да попаднете на него, докато разглеждате снимки. Мнозина вярват, че светещите сфери на кадрите са духове, уловени от фотоапарата. Всъщност това може да е насекомо, косъм или частица прах. Когато то е много близо до камерата, излиза като неясен кръг. Освен това фотографът винаги може да е мръднал.
http://www.hiclub.bg

Самолетите призраци, които не се приземиха
Евростат: Видин и Монтана стават градове призраци
Шаман гонил зли духове от жени със своя пенис
Русия на второ място след САЩ по миграция
РУМЪНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВИКА ЛОВЕЦ НА ДУХОВЕ
 


Сходни връзки

10 обяснения за призраците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди