изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:18 EEST
Коммерсант: Руските власти готвят забрана за купуването на вносна техника    
По светаМосква. Руските власти подготвят пълна забрана за държавните компании да закупуват вносна моторизирана техника, продукция на металургията и тежката промишленост, съобщава вестник Коммерсант, позовавайки се на данни от Министерство на промишлеността и търговията (Минпромторг) и Министерство на икономическото развитие (Миникономразвития) на Русия.

Минпромторг е подготвило „обща директива” към държавните компании за забрана на купуването на вносна продукция, освен тази без аналог в Русия. Забраната ще важи за продукцията на металургията, тежкото машиностроене, автомобилната промишленост. От министерството са потвърдили пред изданието подготвянето на документа.
Източник от Миникономразвития потвърждава пред изданието, че мярката ще засегне организациите, от уставния капитал на които държавата държи над 50%. Конкретни компании в документа не са посочени, но има препратка към списък с дружествата с ограничена отговорност (ОАО), в които членовете на съвета на директорите гласуват по директива от правителството.
Превод и редакция: Васил Гьошев
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Коммерсант: Руските власти готвят забрана за купуването на вносна техника | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди