изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:31 EEST
МАДЛЕН АЛГАФАРИ: ОСНОВНАТА МИ ЦЕЛ Е ДА ПОВДИГНА ДУХА НА БЪЛГАРИНА    
КултураНовата книга на Мадлен Алгафари „От Какво ще кажат другите! до Какво избирам аз?” бе представена в четвъртък в регионална библиотека „Дора Габе”. Срещата бе организирана от клуб за деца и родители ”Усмивки”-Добрич, работилница за мечти „РАЗ-ДВА-ТРИ”–Варна, и библиотеката. Много почитатели на приложната психология имаха удоволствието да се срещат с Мадлен Алгафари, психотерапевт и писател, за да чуят повече за новата ѝ книга от самата авторка.

Емоционалната среща води ръководителят на клуб „Усмивки” Жулиета Иванова. Известната психоложка и автор на книгите „Мира нямам”, „Вяра имам”, „Всички можем да летим”, „Приказки за пораснали деца”, „Глад за истински неща”, „Как да се разболяваме правилно” бе представена от Мирослав Зашев, социален психолог.

„Тази книга е най-сериозният текст, който съм писала, без да си омаловажавам предишните – сподели Мадлен Алгафари. - Писана е четири години от 701 човека”. Психотерапевтът сподели, че в сайта си има рубрика, която се казва „Анкета”. За последните четири години на всеки четири месеца е сменяла въпросите. В книгата са публикувани мненията на хората, които са отговаряли на тях. „Книгата е опит да направя една дисекция на днешния българин и вероятно съм напипала някакъв бутон, цирей, защото се оказва, че това е най-бързо продаваното нещо, което съм писала”, сподели Алгафари. По думите й, седмица след излизането на „От Какво ще кажат другите! до Какво избирам аз?” се е наложило да поръча следващ тираж. В книгата има глави „От какво ни е страх?”, „Как се справяме с кризата?”, „С какво се отличаваме ние българите?”, „Какво ще кажат другите?”, ”Какво значи да сме пораснали деца”, „За какво са ни болестите, какво ни казват?” и други. „Намирам тези теми за крайно актуални и основната ми цел е да повдигна духа на българина”, сподели психотерапевтът. Алгафари разказа, че е имала късмета последните няколко години да работи в различни точки на планетата и да сравнява много манталитети, поговорки, народопсихологии, вярвания, светогледи. „От всичките тези впечатления, които натрупах, работейки с пациенти от други нации, страшно много ми назря крещящата потребност да кажа на всички българи, че сме прекрасни хора и е крайно време да не се туряме на последното място в класацията на ООН по щастие и да си говорим колко сме черногледи, завистливи, злобни, отмъстителни. Не случайно на корицата има лебеди, защото се отивам да кажа, че всъщност ние сме едни грозни патета, които имат един единствен кусур – просто не знаят, че са лебеди”, сподели психотерапевтът.

Мадлен Алгафари отдели време и за автографи за своите многобройни добрички почитатели. Авторката направи дарение на библиотеката от различни свои издания. НДТ

 

 


Сходни връзки

МАДЛЕН АЛГАФАРИ: ОСНОВНАТА МИ ЦЕЛ Е ДА ПОВДИГНА ДУХА НА БЪЛГАРИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди