изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:20 EEST
Сексът се е появил преди 385 милиона години    
Любопитно Това е история за секса, която не е от вчера или дори от хиляда години ... С "ръцете горе" и "ръцете долу", един вид бронирани риби, смятани от някои учени за най-далечните предци на човека, са правили секс преди... 385 милиона години. Вместо да разпръсват своята сперма във водата, мъжкият от изчезналия вид "Microbrachius dicki" с помощта на малки ръце се хващал за женската и е извършвал копулация.

Към днешна дата, това го прави най-старият вид, който е използвал вътрешно оплождане - по-ефективен за размножаването, заявиха изследователите.

Проучените вкаменелости принадлежат към най-старите панцерни риби. Тези странно изглеждащи същества с челюсти се разглеждат от изследователите като първите гръбначни предци на хората. Панцерните риби са изчезнал клас бронирани праисторически риби, познати от изкопаемите останки.

Те са живели от средата на историческия период силур до края на девона. Панцерните са населявали моретата, реките и езерата в продължение на около 70 милиона години преди да изчезнат преди 360 милиона години по тайнствен начин.

Мъжкият от вида микробрахиус (Microbrachius dicki), който е с дължина 8 сантиметра, е притежавал костеливо удължение (птеригопод) под формата на латинската буква L, което му е позволявало да прехвърли спермата си вътре в женската.

Той е бил снабден и с двойка малки плочки, с чиято помощ е поддържал на необходимото място мъжкия елемент по време на чифтосването.

Освен това двойката от вида са се държали "за ръце" по време на копулацията, според изследователите. "Микробрахиус" означава "малка ръка", но цели векове учените не са успели да си отговорят на въпроса какво точно е правила рибата с тези "ръчички", разказва Джон Лонг, професор по палеонтология в австралийския университет Флайндърс (Flinders University).

"Решихме тази мистерия - те са били използвани при акта, за да дадат възможност на мъжкия да позиционира своето удължение в областта на гениталиите на женската", уверява той.

"Двете риби вероятно са заставали странично. Те са приличали по-скоро на танцуващи един до друг, отколкото на правещи секс", добавя професорът.

Изкопаемите останки на тези риби са познати отдавна, особено от езерата на Шотландия, но са откривани и в Естония, и в Китай. Изследването позволява да се датира началото на вътрешното оплождане в началото на еволюцията на гръбначните. Досега се смяташе, че то е възникнало по-късно.

Ако заключенията на учените са правилни, това означава, че сексуалният придатък на Микробрахиус е своеобразен прародител на пениса, пише БГНЕС.

http://lifestyle.ibox.bg

 


Сходни връзки

Сексът се е появил преди 385 милиона години | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди