изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:32 EET
АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД ПОТВЪРДИ АРЕСТА НА НАРКОДИЛЪРИ ОТ ДОБРИЧ    
Ред и сигурност Ивелин Костадинов, обвиняем по досъдебно производство на Първо РУП в Добрич за придобиването и държането на канабис и на амфетамини, предназначени за продажба ще продължи да пребивава в ареста, след като днес Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда.

22 годишният добричлия е в ареста от средата на м.Юли тази година. Младежът бил задържан в момент на продажба на дрога. При обиск от дома му иззели повече от 150 грама канабис и 16 грама амфетамини, притежавани, за да бъдат пласирани сред наркозависими лица.

          Миналата седмица Добричкият окръжен съд отказа да измени в по-лека мярката му за неотклонение, а днес въззивната апелативна инстанция потвърди това определение. И този съд намира, че събраните в хода на разследването доказателства са достатъчно и категорично обосновават предположението, че Ивелин е автор на престъплението. Законът квалифицира притежанието и  разпространението  на наркотични вещества като тежко, умишлено престъпление, за което има сериозна санкция. Все още е реална и опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение младежът да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Основание за този извод съдът намира в предишно осъждане на Костадинов, както и в лошите данни за личността му, събрани в хода на разследването.

          В друго съдебно заседание днес Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на Галин Рафаилов, разследван също за разпространение на наркотици в Добрич. Той е обвиняем по друго досъдебно производство на Първо РУП в града, започнало в началото на този месец. С определение на Добричкия окръжен съд от 10 октомври 2014 година, 27 годишният мъж от Балчик е задържан в ареста с обвинение за разпространение на забранени от закона вещества в Добрич. Както първата, така и втората съдебна инстанция намират, че макар и в начален етап, разследването е събрало доказателства, които водят до обосновано предположение, че Галин е съпричастен към престъпната дейност, за която е привлечен като обвиняем. Както първата, така и втората съдебна инстанция намират, че Рафаилов има трайни престъпни навици. Той е осъждан 5 пъти с влезли в сила присъди за други престъпни деяния, по една от които е реабилитиран по право. Освен богатата съдебна биография, съдът разполага и с данни за личността на обвиняемия, според които той се движи в криминално проявена среда, бил конфликтен и агресивен. Всичко това е основание и този съд да направи извода, че ако е на свобода Галин може да се укрие от разследващите или да извърши друго престъпление.

Определенията, с които днес Варненският апелативен съд потвърди ареста на Ивелин Костадинов и първоначалното задържане под стража на Галин Рафаилов, и двамата от Добрич, разследвани  по различни досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества са окончателни. НДТ

 


Сходни връзки

АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД ПОТВЪРДИ АРЕСТА НА НАРКОДИЛЪРИ ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди