изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:22 EEST
СИМОНА ХАЛЕП СРАЗИ СЕРИНА УИЛЯМС    
СпортЛидерката в световната ранглиста Серина Уилямс (САЩ) претърпя една от най-тежките си загуби на корта. Американката отстъпи с 0:6, 2:6 срещу Симона Халеп (Румъния) след само 65 минути игра в груповата фаза на заключителния турнир на WTA в Сингапур.

По този начин 4-ата в света румъкна вече има две победи в "Червената група", след като в първия си двубой се справи без проблеми и с Южени Бушар (Канада) с 6:2, 6:3. От своя страна, Уилямс има успех и загуба, тъй като в откриващия си мач преди два дни надделя срещу Ана Иванович (Сърбия). В сряда обаче 33-годишната американка просто нямаше какво да стори срещу играещата страхотно Халеп. Сблъсъкът се разви кошмарно за Уилямс още от самото начало. Тя трябваше да чака цели 37 минути, докато успее да запише гейм в сметката си. 23-годишната румънка пък сякаш летеше по корта и спечели осем поредни гейма. Първият сет приключи след само 20 минути игра, а носителката на 18 титли от Големия шлем направи цели 6 двойни грешки. Серина се отчете със само 9 точки в този начален сет. Втората част стартира отново с пробив за Халеп, която успя да го затвърди след това. Румънката, за която това е първо участие в турнира на най-добрите осем през сезона, продължи да доминира. Тя осъществи втори пробив в частта и до края на изпусна инициативата. Шест пъти в този втори сет тя трябваше да отразява точки за пробив и се справи със задачата. При 5:2 Симона спаси два брейкпойнта, след което при първия си мачбол стигна до победата. Последният случай, в който Серина Уилямс е успяла да вземе само два гейма в мач на WTA, е през далечната 1998 година - на 1/4-финалите в Оклахома губи с 1:6, 1:6 срещу Джанет Крюгер. В кариерата си до момента Халеп пък не бе побеждавала тенисистка от Топ 3. Тя имаше три загуби от три мача срещу Серина. "Това е най-важната победа в живота ми. Много съм щастлива, нямам думи, заяви развълнуваната румънка след двубоя. - Беше моя мечта да победя Серина. Нямаше да се справя без публикката, без румънците, които са тук. Трябва да забравя този успех, да довърша турнира и след това ще празнувам. Днес играх много добре, бях агресивна. Взимах рано топката. Отварях корта с ударите си, сервирах добре. Чувствам се страхотно в момента, наистина. Борих се за всяка точка. Това е лудост и не мога да повярвам все още", коментира Халеп, която регистрира първата си победа срещу действаща номер 1 в класацията на WTA.
 


Сходни връзки

СИМОНА ХАЛЕП СРАЗИ СЕРИНА УИЛЯМС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди