изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:19 EEST
ВЪРХОВНИЯТ СЪД РЕШИ ДА СЕ СЪБОРИ БЕТОНЪТ НА ЯЙЛАТА    
Ред и сигурност

Той отказа да отмени решението на Добричкия административен съд, който потвърди заповедта за премахването на бетона



Бетонът на Яйлата трябва да бъде съборен. Това стана ясно, след като вчера Върховният административен съд отхвърли жалбата на братята Иван и Илко Павлови срещу  решението на Административния съд в Добрич, с което бе потвърдена заповедта на началник на РДНСК-Североизточен район за премахване на незаконният обект в местността Яйлата в района на село Камен бряг.

Делото във Върховния съд бе образувано

по искане на Иван Павлов и Илко Павлов от Генерал Тошево за отмяна на влязлото в сила решение на Административния съд в Добрич. В искането се те твърдяха, че има новооткрити доказателства от съществено значение, сред които документи от административната преписка по закупуване на имота към 1996 г., от които става ясно, че имотът не е включен в археологическия резерват Яйлата.
С влязлото в сила решение на Административния съд  е отхвърлено оспорването на Иван Павлов и Илко Павлов срещу заповедта на началника на РДНСК-Североизточен район, с която е обявена нищожността на разрешението за строеж от 2011 г., издадено от главния архитект на Община Каварна. Основният мотив на съда е бил, че са нарушени редица закони, тъй като имотът е част от защитена територия и защитена зона археологически резерват “Яйлата“, комплекс „Калиакра“ от „Натура 2000“.
Върховните съдии обаче не считат, че новите доказателства дават основание решението на Добричкия административен съд да бъде отменено. Затова ВАС отхвърля искането за отмяна на решението на ДАС като неоснователно. Решението е окончателно.

Припомняме, че братя Павлови на два пъти правиха опит да вдигнат имот върху терена, но и двата пъти защитници на природата алармираха своевременно. НДТ

 

 


Сходни връзки

ВЪРХОВНИЯТ СЪД РЕШИ ДА СЕ СЪБОРИ БЕТОНЪТ НА ЯЙЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди