изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:52 EEST
ВОДНИТЕ ПЪТИЩА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВИХА УЧЕНИЦИ В ГЕРМАНИЯ    
ОбразованиеУченици от ПМГ “Иван Вазов“ в Добрич се радваха на гостоприемството на свои германски приятели. Антония и Пламена от 10 клас, Тина от 8 клас, Борис и Никола от 9 клас бяха на посещение във връзка с международния проект “Улиците  на Европа“ в село Финовфурт, провинция Бранденбург.

Техни ръководители бяха Снежина Вутова - учител по английски език, и Веселина Георгиева - учител по немски език. Възпитаниците на ПМГ се включиха активно в организираните прояви. Изготвяха табла, изработваха салове, разглеждаха забележителности. Незабравима ще остане разходката по един от най- старите водни пътища в Европа - Финовканал и издигането с водния асансьор на височина от 36 метра.

Изпълнено с приятни емоции беше посещението на Берлин. Учениците се запознаха отблизо със символите на космополитния град- Бранденбургската врата, Райхстага, Телевизионната кула. Разхождаха се с корабче по река Шпрее и запечатваха с фотоси впечатленията си.

Вечерта на закриването беше вълнуваща за всички присъстващи- ученици, учители и родители на семействата- домакини, в които бяха настанени чуждестранните гости. Добричките участници представиха презентация за водните пътища на България.

Спомените от това пътуване до Германия оставиха не само приятни преживявания, то стана начало на нови приятелства.

През месец февруари предстои среща с ученици в Турция, а в края на месец април Математическа гимназия ще бъде домакин на финалното посещение. Тогава в Добрич ще пристигнат делегации от Норвегия, Германия, Полша, Гърция и Турция. НДТ

 


Сходни връзки

ВОДНИТЕ ПЪТИЩА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВИХА УЧЕНИЦИ В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди