изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:54 EEST
Взеха къщите на Галя от "Каризма"    
Новини Певицата Галя от легендарния дует "Каризма" фалира. Една от най-емблематичните доскоро поп изпълнителки няма пари да си плаща ипотечните кредити, които е теглила преди време. Поради тази причина цялата собственост на Галка е запорирана. Част от апартаментите на певицата дори вече са продадени, пише "България днес".

Драмата започва през 2005 г., когато Галка решава да се сдобие със собствено жилище в София. Вместо панелка в крайните квартали певицата акостира директно в центъра на столицата. Срещу кредит от 47 000 евро тя си купува апартамент от 78 квадрата на столичната улица "Екзарх Йосиф". Жилището е на третия етаж в луксозна кооперация на стотина метра от Министерския съвет.
Година по-късно Галка продължава с покупките. Нашумялата вече звезда инвестира част от заработеното във второ жилище. Парите явно не са стигали и се налага нов банков кредит за 74 хиляди евро. В замяна певицата си купува апартамент 55 квадрата отново в топ центъра на София. Жилището е на ул. "Княз Борис I", успоредна на "Витошка" и на броени метри от Съдебната палата.
Галя и Миро

Така певицата за отрицателно време задлъжнява с около 250 000 лева, разчитайки да плаща вноските с хонорари от концерти. Оказва се, че сметката е направена без кръчмаря. През 2010 г. Галя започва да изпитва финансови затруднения и апартаментите са запорирани от банките. Изправена пред финансов крах, певицата се принуждава да продаде второто жилище, но парите пак не стигат, за да покрие дълговете. Банката не се впечатлява от оправданията за творчески срив и директно обявява апартамента на „Екзарх Йосиф" за продажба. Неплатените вноски по кредита по това време са в размер на 120 768 лв., включително такси и разноски по съдебните дела.
Задно с апартамента са запорирани и наследствените имоти на Галя в Ямбол. Освен вноските за ипотеката певицата не е могла да си плаща и най-дребните битови сметки.
През 2010 г. и "Топлофикация София" предприема мерки срещу Галя заради неплатено парно и топла вода. Певицата успява да покрие сметките си от 1420 лв. Галка плаща дълговете си към „Топлофикация", но не и към "Софийска вода". Дружеството вади изпълнителен лист на певицата за дълг в размер 1525,41 лв. Бившата половинка на Миро има неплатени сметки за студена вода на стойност 641,86 лв. плюс 185,68 лв. лихви и 697,55 лв. такси и разноски.
Именно заради този борч изпълнител е поставил под запор дела на певицата във фирмата "Каризма мюзик фактори". Това е съвместната фирма на Галя с експартньорът й в "Каризма" Миро. Двамата отдавна не поддържат отношения и не развиват общ бизнес от години, но фирмата им не е закрита.
Дълговете на Галя не свършват дотук. Певицата има неплатени вноски по кредитната карта. В стремежа да е облечена по последна мода Галка си е купила с кредитната карта нови дрешки за над 15 бона, но парите не са възстановени. Има и неплатен потребителски кредит. Заради двете задължения финансовите институции запорират наследените от роднини две къщи и огромен двор в централната част на Ямбол. Възбраната е наложена преди само три седмици, на 2 октомври тази година. Запорирана е и другата фирма на галя - "КУИЙН ЪФ АРК" ЕООД
Освен банковите кредити Галя е пропуснала да се издължи и на държавата, която също е запорирала фирмата й. Според съобщението тя има неплатени данъци за 641 лв и 86 стотинки. Отделно са натрупани лихви за забавянето 185 лева и още 620 лв. такси за делото срещу нея.
Самата Галя не получава съобщенията на съдия-изпълнителите лично. Певицата живее от няколко години в Лондон. Дълго време се твърдеше, че се занимава с музика, но в свое интервю Миро случайно се изпусна, че Галя всъщност е сервитьорка.
Малко по-късно се появи информация, че Галя е болна от СПИН. Тогава певицата не издържа на клюките и сама опроверга информацията.
"Жива и здрава съм, но отдавна не коментирам личния си живот", каза Галя. В момента певицата е неоткриваема и за най-близките си приятели.
"Не поддържаме контакт", лаконичен е и Миро.
 


Сходни връзки

Взеха къщите на Галя от "Каризма" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди