изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:58 EET
Скандални рокади на военни шефове    
Новини Броени дни преди да напусне поста, служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов подменя шефове на възлови търговски дружества на МО. Особено скандално е уволнението на досегашния директор на Военното издателство Пламен Стоянов. Той е сменен с никому неизвестния в полиграфическия бранш Драгомир Петков.

„Обади ми се една госпожа да отида в МО. Даде ми да подпиша протокол, че ме сменят. Никой не е говорил с мен да ми обясни мотивите защо го правят. Уволнението ми дойде като гръм от ясно небе“, разказа пред "Преса" Пламен Стоянов. Според него новият управител на издателството е назначен тайно. Той оглави издателството по времето на ГЕРБ, а сега служебният кабинет го маха.

Новият началник на издателството Драгомир Петков никога не е работил в бранша, бил е дипломат в Афганистан. Той е и сред основателите на Движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева. Според източници от Външно някой е ходатайствал пред Шаламанов и го е подвел, защото министърът нямал понятие кого назначава.

По същата схема на непрозрачност е сменен и шефът на търговското дружество „Снабдяване и търговия“, което продава излишъците на армията. На мястото на Димитър Минев е сложен Кирил Ангелов. Той е представен на служителите във вторник, но никой не го познавал. Досега всички началници на това дружество са работили в неговата система.

Сменен е и шефът на борда на директорите на „Терем“. На мястото на Мариян Йовчев сега е Камен Илиев. Нов началник има и дирекция „Информационен център“ на МО. На мястото на Таня Пандурска, която бе уволнена от Шаламанов, е спуснат о. р. полк. Милко Василев. През 1993 г. той е първият цивилен зам.-шеф на военното разузнаване, сложен, за да упражнява граждански контрол на службата. По-късно отива началник на отдел в НСС, където се пенсионира. За нито една от тези рокади няма съобщения на пресслужбата на МО.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Скандални рокади на военни шефове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди