изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:27 EEST
В ИТАЛИЯ ВЕЯТ ЧЕРВЕНИ ЗНАМЕНА: Десетки хиляди хора протестират в Рим срещу мерките на правителството за заетостта    
Европейски съюзРим. Десетки хиляди хора се стекоха по улиците на Рим, за да вземат участие в демонстрация, организирана от най-големия профсъюз в Италия в протест срещу плановете на премиера Матео Ренци за реформи в трудовия пазар, предаде AFP. Развявайки червени флагове на профсъюза CGIL, студенти и младежи от цяла Италия поведоха първото от четирите планирани шествие в столицата на Италия.

Те призовават премиера за повече усилия в стимулирането на заетоста и защитата на правата на излезлите на пазара на труда. Протестиращите пуснаха във въздуха балони с хелий пред Колизеума.
„Нямаме намерение да се предаваме. Ренци трябва да разбере, че за да промени държавата се нуждае от нас, тези тук по улиците на Рим днес”, каза Маурицио Ландини, председател на синдиката FIOM, който се присъедини към протеста на CGIL.
Младежката безработица в третата най-голяма икономика в еврозоната е на рекордното ниво от 44.2%, а тези, които успеят да си намерят работа, често биват наемани с временни договори, които им предлагат по-малко по отношение на сигурността и социалните облаги.
„Тук сме, за да заявим, че несигурността на работното място не е нашата съдба. Искаме да бъде инвестирано в бъдещето ни”, каза пред тълпата младеж с мегафон, докато друг държеше плакат със саркастичния надпис „благодаря, че реши нашие проблеми, Ренци” и картинка на човек, който повръща.
Лявоцентристката Демократическа партия на Ренци е разединена относно предложените мерки. Най-дълбоките разделения предизвиква дебатът относно закон, който в момента защитава хората, неправомерно освободени от работа. В опита си да даде тласък на икономиката на страната и да привлече чуждестранни инвеститори, Ренци иска да улесни за компаниите освобождаването на служители и да въведе система, съгласно която сигурността и облагите се печелят от работещите с течение на времето.

Превод и редакция: Калина Жекова
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В ИТАЛИЯ ВЕЯТ ЧЕРВЕНИ ЗНАМЕНА: Десетки хиляди хора протестират в Рим срещу мерките на правителството за заетостта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди